Site icon NewsIT

Καταγγελία: “Επέστρεψαν στην Ειδομένη χτυπημένοι και τρομοκρατημένοι”

15.03.2016 | 21:00
Καταγγελία: “Επέστρεψαν στην Ειδομένη χτυπημένοι και τρομοκρατημένοι”

Θύματα ξυλοδαρμού από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της πΓΔΜ έπεσαν πρόσφυγες, σύμφωνα με καταγγελίες τους, τις οποίες επιβεβαιώνει κοινωνική λειτουργός των Γιατρών του Κόσμου.

Ενώ κανείς δεν έχει δώσει ακόμη σαφή απάντηση στο τι ακριβώς συνέβη με τους 1.500 πρόσφυγες που έφθασαν στο σκοπιανό έδαφος, περνώντας μέσα από ορμητικούς χειμάρρους, η Π. Γιαννοπούλου από τους Γιατρούς του Κόσμου, μιλώντας στο LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, επιβεβαίωσε ότι 8 με 10 πρόσφυγες που επέστρεψαν από τα σκοπιανά σύνορα, ήταν χτυπημένοι από Σκοπιανούς αστυνομικούς και στρατιώτες:

“Χθες βράδυ είχαμε 8 με 10 περιστατικά, χτυπημένοι, όχι βαριά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων τους χτύπησαν Σκοπιανοί αστυνομικοί και στρατιώτες. Τους ανάγκασαν να γυρίσουν από την πίσω πλευρά των συνόρων, από έναν κομμάτι του φράχτη που είχε κοπεί. Οι περισσότεροι ήταν τρομοκρατημένοι και μας πήρε πολύ χρόνο για να τους ηρεμήσουμε. Πολλές φορές μας βλέπουν με τα γιλέκα της οργάνωσης και τρομάζουν γιατί νομίζουν πως είμαστε αστυνομία”.

Όσον αφορά τον ρόλο κάποιων ΜΚΟ αλλά και αυτούς που πουλούν ψεύτικες ελπίδες στους πρόσφυγες, βάζοντας σε κίνδυνο της ζωή τους, η κ. Γιαννοπούλου τόνισε: “Όταν μιλάμε για ανθρώπους απελπισμένους, θα πιστέψουν και θα εμπιστευτούν τον οποιοδήποτε που θα τους δώσει το χέρι, είτε αυτός έχει καλό σκοπό είτε όχι.
Ας προσέχουμε λίγο πώς χρησιμοποιούμε τον όρο “ΜΚΟ” γιατί η Ειδομένη είναι ξέφραγο αμπέλι. Πλέον ο καθένας έρχεται και συστήνεται ως ΜΚΟ και κάνει ό,τι νομίζει”. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version