Μεγάλο γλέντι στον Ασκό Θεσσαλονίκης όπου για άλλη μία Καθαρά Δευτέρα (03.03.2025) πραγματοποιήθηκε το ιστορικό καρναβάλι. Όλοι οι καρναβαλιστές ήταν υπέροχοι με πρώτους και πιο πρωτότυπους τους Ασκονίτες «Βίκινγκς».
Μεγάλο πλήθος συμμετείχε την Καθαρά Δευτέρα στο ιστορικό καρναβάλι που διοργανώνει ο Ασκός του Δήμου Σοχού Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι κάτοικοι του Ασκού έδειξαν πως ξέρουν να διασκεδάζουν, τιμώντας και το προσφυγικό τους παρελθόν, καθώς ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.
Αυτό που εντυπωσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες ήταν οι άρτιες κατασκευές και τα ευφάνταστα θέματα των αρμάτων.
Οι Ασκονίτες «Βίκινγκς», που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, οι «αστακοί» που έδωσαν κόκκινο χρώμα στην παρέλαση, τα βαγόνια με τους ήρωες της Disney, οι «Άραβες» που πρόσθεσαν άρωμα Ανατολής, η «Barbie» που κυκλοφόρησε με το νέο επίσημο όχημά της και τέλος οι «Ινδιάνοι», που αποτελούνταν από τρεις γενιές καρναβαλιστών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διοργανωτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες θεατές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρόνια. Γιατί, ο Ασκός εδώ και 67 χρόνια ξέρει να χαρίζει μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης στον κόσμο.
Μπορεί οι φετινές Απόκριες να πέρασαν, όμως ο απόηχος του ασκονίτικου καρναβαλιού θα διαρκέσει μέχρι τις επόμενες.