Site icon NewsIT

Κάθε μέρα στο δρόμο οι “αλυσοδεμένοι” καθηγητές με την ΟΛΜΕ

21.03.2014 | 13:49
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Oλοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα. Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο. Δυναμική η συμμετοχή των "αλυσοδεμένων" καθηγητών των τεχνικών λυκείων που στις 22 Μαρτίου απολύονται. Nέα συγκέντρωση στις 3.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά σταμάτησαν λίγα μέτρα μακριά καθώς εκεί είχε στηθεί αστυνομικός φραγμός με κλούβες. Λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι η πορεία ολοκληρώθηκε και άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυναμικά οι καθηγητές των τεχνικών λυκείων οι οποίοι χθες κατέλαβαν για 11 ώρες το πολιτκό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι.

Νέα συγκέντρωση στις 3.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ.

Τι ζητούν οι καθηγητές

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων “μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα 24ωρη απεργία από την ΟΛΜΕ

Αποχώρησαν αργά το βράδυ οι καταληψίες από το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη

Επεισόδια έξω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – Απωθήθηκαν με ξύλο και χημικά συγκεντρωθέντες της ΑΔΕΔΥ – Υπο κατάληψη παραμένει το γραφείο

ΟΛΜΕ σε Κ.Παπούλια: “Αρχίζουν οι απολύσεις των εκπαιδευτικών”

Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την πορεία

Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά! Οι μελλοθάνατοι καθηγητές σε χαιρετούν – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version