Ελλάδα

Καβάλα: «Την έπαιρνε στο γραφείο για να μην υπάρχουν άλλα παιδιά μπροστά» λέει η μητέρα 17χρονης που καταγγέλλει 62χρονο καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

«Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί και να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά σε περίπτωση που περνούν τα ίδια», τονίζουν οι γονείς της ανήλικης

Συνελήφθη 62χρονος καθηγητής από την Καβάλα έπειτα από την καταγγελία 17χρονης μαθήτριάς του για σεξουαλική παρενόχληση. Οι γονείς του κοριτσιού μιλούν στο newsit.gr και ξεσπούν.

Η μαθήτρια καταγγέλλει πως απο τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, ο 62χρονος καθηγητής την παρενοχλούσε σεξουαλικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι, που πάσχει από νοητική στέρηση, αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Η μητέρας της ανήλικης μητέρας μιλάει στο newsit.gr για όσα έγιναν και τονίζει:

«Όλα έγιναν όταν το κορίτσι πήγαινε στην Γ´ Γυμνασίου. Είχαμε δει με τον πατέρα της κάποια μηνύματα στο κινητό απο αυτόν προς το παιδί μας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν μηνύματα ενός καθηγητή προς μια μαθήτρια του. Ο άντρας μου τον συνάντησε και του ζήτησε να διαγράψει το κινητό της κόρης μου. Αυτός προσπαθούσε να έχει τον ρόλο της πατρικής φιγούρας προς την κόρη μου. Να είναι προστατευτικός. Το κορίτσι μου ήταν απομονωμένο από τα άλλα παιδιά και έτσι την πλησίασε αυτός. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της».

«Δεν έπρεπε να μείνει ατιμώρητος αυτός ο άνθρωπος για αυτό προχωρήσαμε και στην καταγγελία. Μας είπε ότι στην αρχη φοβήθηκε το παιδί, την πρώτη φορά τραβήχτηκε πίσω, δεν ήξερε πως να αντιδράσει. Και δεν μας μίλησε γιατί φοβήθηκε μήπως ρίξουμε το φταίξιμο στην ίδια. Στο σχολείο γινόταν πάντα. Την ώρα του μαθήματος, την έπαιρνε στο γραφείο για να κάνει κάτι σαν ιδιαίτερο μάθημα και χωρίς να υπάρχουν άλλοι μπροστά. Κανένας καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα να αγγίζει κανένα παιδί. Ζητάμε δικαιοσύνη. Να μην το ζήσει άλλο παιδί».

«Όταν της έστελνε μηνύματα της έλεγε να τα διαβάζει και να τα σβήνει»

Ο πατέρας του κοριτσιού συμπληρώνει:

«Ήταν χειριστικός απέναντι της. Της μιλήσαμε, της είπαμε με τη μητέρα της ότι θα τη στηρίξουμε σε όλα και είμαστε δίπλα της και μας τα είπε όλα. Μας είπε ότι ήταν επιβλητικός. Το κορίτσι μας φοβόταν. Δεν μπορούσε να μας τα πεί».

«Όταν της έστελνε μηνύματα της έλεγε να τα διαβάζει και να τα σβήνει. Ευτυχώς κάποια δεν τα έσβησε και μάθαμε τι γινόταν. Είναι ράκος ψυχολογικά και το παιδί και εμείς και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί και να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά σε περίπτωση που περνούν τα ίδια», επισημαίνει.

Ο 62χρονος καθηγητής συνελήφθη και θα απολογηθεί την Παρασκευή (07.02.25). 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 62χρονου καθηγητή μουσικής, που κατηγορείται για ασέλγεια, βρέθηκε USB με πορνογραφικό υλικό, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο 62χρονος καθηγητής φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ζήτησε από τη μαθήτρια να διακόψουν τη συναινετική σχέση που είχαν, για αυτό και προχώρησε η ίδια σε καταγγελία.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα