Site icon NewsIT

Κέα: Η ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν κι άλλες διακοπές

27.08.2024 | 07:00
Κέα: Η ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν κι άλλες διακοπές

Aerial view of the beautiful bay and beaches of Koundouros at Kea, Tzia island, Greece

Η Κέα είναι ο απόλυτος εκδρομικός προορισμός όχι μόνο λόγω της κοντινής της απόστασης απ´ την Αθήνα, αλλά και επειδή έχει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Καταπράσινη φύση, μέρη γεμάτα ιστορία και υπέροχες ακτές μπλέκονται στην Κέα ή Τζιά, δημιουργώντας έναν τόπο που δεν πρέπει να χάσεις ευκαιρία να επισκεφτείς. 

Η καρδιά της Κέας χτυπάει στην πρωτεύουσα της, την Ιουλίδα, χτισμένη στα ακριβή εδάφη της αρχαίας προκατόχου της θα σε σαγηνεύσει πλήρως με την αρχιτεκτονική της.

Παραδοσιακά ολόλευκα σπίτια με σκεπές φτιαγμένες από κεραμίδια, υπέροχα μονοπάτια και διάχυτα σκαλοπάτια θα σου ξετυλίξουν σιγά σιγά το κουβάρι του σκηνικού της. Ετοιμάζοντας βαλίτσα, φρόντισε να έχεις μαζί σου κατεξοχήν άνετα παπούτσια, αφού ο τόπος της Τζιας, είναι ο πλέον κατάλληλος για να τον απολαύσεις πεζοπορώντας.

Κέα: Υπέροχες παραλίες για να κολυμπήσεις

Οι παραλίες της Κέας δεν θα μπορούσαν να υστερούν σε ομορφιά απ´ το υπόλοιπο σκηνικό του νησιού. Οργανωμένες και ανοργάνωτες ακτές, συνθέτουν ένα εξαίσιο περιβάλλον, που σίγουρα θα απολαύσεις αξέχαστες βουτιές.

Κολύμπησε στην διάσημη οργανωμένη Ξύλα, εκεί που σε περιμένει άμμος μαζί με βότσαλο, με τα βαθιά κρυστάλλινα νερά της να έχουν κυματάκι όταν φυσάει. Αν προτιμάς την οργάνωση στις βουτιές σου, προχώρα κατευθυνόμενος στον Κούνδουρο, με τα ρηχά νερά της αμμουδιάς του να τον κάνουν τον απόλυτο προορισμό για όλη την οικογένεια ή συνέχισε για να βρεθείς στο μικρό του αδελφό το Κουνδουράκι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version