Ελλάδα

Κεφαλονιά: Βυθισμένο στα λασπόνερα το νησί εδώ και 48 ώρες – Αποκλεισμένα σπίτια και κάμποι που έγιναν λίμνες

Η κατάσταση έγινε χειρότερη τα ξημερώματα της καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την περιοχή φέρνοντας νέες βροχές στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και 48 ώρες η Κεφαλονιά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας την Παρασκευή. 

Ωστόσο, η κατάσταση έγινε χειρότερη τα ξημερώματα της Κυριακής (16.2.2025) καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την περιοχή φέρνοντας νέες βροχές στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές της Κεφαλονιάς.

Από τη νέα βροχόπτωση του Σαββάτου δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, αλλά επιδεινώθηκαν οι ζημιές των προηγούμενων ημερών.

Έχουν γίνει κατολισθήσεις και έχουν υπάρξει καταστροφές στο οδικό δίκτυο πέρα από τα πλημμυρισμένα σπίτια. Μεγάλα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή Περατάτα.

Κάμποι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ πολλοί κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτι τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν αντλήσεις υδάτων καθώς δεν έχουν που να ρίξουν το νερό.

 

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, το πρωί μηχανήματα του Στρατού και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ, επιχείρησαν το άνοιγμα του κεντρικού δρόμου στα Βλαχάτα στο ύψος του νεκροταφείου του χωριού.

Στο σημείο, νωρίς το πρωί, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Πύραρχος Χρήστος Σπυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Περατάτων Βαγγέλης Βαγγελάτος, καθώς και δυνάμεις της Τροχαίας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο δρόμος έχει ανοίξει και η διέλευση των οχημάτων γίνεται πλέον κανονικά. 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές ιδιωτικό ασθενοφόρο», λέει η κόρη της ηλικιωμένης στη Ξάνθη που την μετέφεραν σε πλαστική καρέκλα
«Είναι κατάκοιτη, την βάλαμε σε καρότσα και την τυλίξαμε με κουβέρτες γιατί ήταν εκτεθειμένη στο κρύο». Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό
Ηλικιωμένη μεταφέρεται με την πλαστική καρέκλα στο σπίτι της