Site icon NewsIT

Κέρκυρα: «Ο εγγονός μου μπορεί να χάσει το πόδι του» λέει η γιαγιά του 18χρονου που εγκαταλείφθηκε σε τροχαίο

29.08.2024 | 16:53
Κέρκυρα: «Ο εγγονός μου μπορεί να χάσει το πόδι του» λέει η γιαγιά του 18χρονου που εγκαταλείφθηκε σε τροχαίο

«Ο εγγονός μου είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ενδέχεται να χάσει το πόδι του», λέει συντετριμμένη  στο newsit.gr, η γιαγιά του 18χρονου, που το βραδύ της Τετάρτης, μαζί με τον 17χρονο συνεπιβάτη φίλο του παρασύρθηκαν με την μοτοσικλέτα τους και εγκαταλείφθηκαν από ασυνείδητο οδηγό στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την γιαγιά του, ο 18χρονος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίσθηκε το πρωί της Πέμπτης από την Κέρκυρα στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Αττικόν για να χειρουργηθεί. «Αυτή τη στιγμή ο εγγονός μου χειρουργείται. Προσπαθούν να σώσουν το πόδι του. Οι γιατροί είναι από πάνω του. Η κατάσταση είναι δύσκολη. 18χρονών παλικάρι θα έχει ένα πόδι σημαδεμένο. Αυτή είναι η τύχη μας δυστυχώς».

Εξαγριωμένος ο θείος του νεαρού,  περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όπου βρίσκεται καταυλισμός Ρομά,  κάνοντας λόγο για μάστιγα του χωριού.« Δύο μέτρα παλικάρι θα βρεθεί χωρίς το ένα του άκρο για την ανευθυνότητα μερικών. Είμαστε συντετριμμένοι. Οι γονείς είναι απαρηγόρητοι. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας. Βανδαλίζουν, κλέβουν τα σπίτια μας, κάνουν κόντρες. Είναι ο τρόμος και ο φόβος. Δεν πλησιάζει κανείς από το σημείο μόλις νυχτώσει.  Κανείς δεν τους ελέγχει. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

«Προσευχόμαστε να γίνει καλά»

Την ίδια ώρα με ελαφρά τραύματα, είναι ο 17χρονος φίλος του και οδηγός της μοτοσυκλέτας. Η μητέρα του μας περιγράφει τις ώρες αγωνίας που ζουν οι δύο οικογένειες.

«Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Φοβάται για την κατάσταση υγείας του φίλου του. Προσευχόμαστε να γίνει καλά το άλλο παιδί.  Ο γιος μου έχει χτυπήσει το χέρι του, έχει κάταγμα στα δάχτυλα και φέρει κάποια εγκαύματα. Σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο φίλος του είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχει όμως πολύ καλούς γιατρούς στο πλάι του. Ευτυχώς, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους αρμοδίους αμέσως μετά το τροχαίο και έτσι δεν χάσαμε χρόνο. Το ασθενοφόρο, το οποίο εγώ κάλεσα, έφτασε εγκαίρως» λέει στο newsit.gr η μητέρα του οδηγου της μηχανης και συνεχίζοντας πρόσθετει:

«Τα παιδιά επέστρεφαν στα σπίτια τους, φορούσαν κανονικά το κράνος τους όπως πάντα, δεν έτρεχαν. Ο οδηγός που έπεσε πάνω τους μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε τα παιδιά. Είναι ένα επικίνδυνο σημείο εκείνο που έγινε το ατύχημα, κακοφωτισμένο και πάνω σε στροφή. Κάτοικοι της περιοχής μάς είπαν ότι οδηγοί κάνουν συχνά κόντρες με τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή».

Το πρωί της Πέμπτης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας, συνέλαβαν τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με τη μηχανή και εγκατέλειψε τους  δύο τραυματίες.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πεϊβάνη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version