Σάββατο, 28 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Κέρκυρα: Ομολόγησε η σύζυγος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός

Κέρκυρα: Ομολόγησε η σύζυγος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός
corfutvnews.gr / Facebook

Τη δολοφονία του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός στην Κέρκυρα ομολόγησε η 49χρονη σύζυγός του που συνελήφθη από την αστυνομία το πρωί του Σαββάτου (28.9.24).

Το 68χρονο θύμα της δολοφονίας στο Πέραμα της Κέρκυρας βρήκε νεκρό η 11χρονη κόρη του που ειδοποίησε την αστυνομία. Το θύμα είχε τραύμα στον ώμο από αιχμηρό αντικείμενο.

Το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά και ήταν γνώριμο στις Αρχές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο 68χρονος και η 49χρονη, ρωσικής καταγωγής, σύζυγός του είχαν αλληλομηνυθεί σε τέσσερις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, στις 03:30 ώρα του Σαββάτου (28.9.24) ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, μέσω του 112, από την 11χρονη κόρη του ότι ο 68χρονος πατέρας της, λίγη ώρα πριν, επέστρεψε στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Πέραμα Κέρκυρας, από τον χώρο εργασίας του, σοβαρά τραυματισμένος πιθανόν μαχαιρωμένος και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, σε ύπτια θέση, γυμνό με τραύμα κάτω από την αριστερή κλείδα, ενώ από το σταθμό ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά την αυτοψία, βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι, μέσα σε σακούλα, τα ρούχα της κόρης του γεμάτα με αίματα καθώς και ένα μαχαίρι.

Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και αλληλομηνύσεις

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα τελευταία δύο χρόνια ο άνδρας και η γυναίκα έχουν απασχολήσει την αστυνομία, για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα: Στις 23:05 ώρα της 01-02-2024, μετέβηκε στο Α.Τ. Αχιλλείων o άνδρας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της γυναίκας για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη», πράξη η οποία συνέβη στις 22:00 της 01-02-2024 στο σπίτι τους στο Πέραμα Κέρκυρας. Η γυναίκα συνελήφθη. 

Στις 01:15 στις 19-01-2024, υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ. Αχιλλείων από την γυναίκα σε βάρος του άνδρα, για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή», πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα στις 23:00 της 18-01-2024 και την 17-01-2024, στην περιοχή Πέραμα Κέρκυρας. Ο άνδρας συνελήφθη. 

Στις 15:00 της 14-07-2022 μετέβη στο Α.Τ. Αχιλλείων o άνδρας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της συζύγου του, για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή» «Εξύβριση» και «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας», πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τις 20:30 της 13-07-2022 έως τις 13:00 της 14-07-2022, στους Καστελλάνους Μέσης Κέρκυρας.

Η γυναίκα συνελήφθη και στις 16:15 της 14-07-2022 υπέβαλε μήνυση σε βάρος του άνδρα για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή» ο οποίος και συνελήφθη.

«Η 49χρονη έπινε πάρα πολύ»

«Είχα να τη συναντήσω απο κοντά κάποιους μήνες αλλά μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Το ζευγάρι είχε προβλήματα στις σχέσεις του. Είχαν συχνούς τσακωμούς, καβγάδες. Η γυναίκα έπινε πάρα πολύ. Σε βαθμό που μπορεί και να την έβρισκες σε κατάσταση αναισθησίας», δηλώνει στο newsit.gr φίλος της 49χρονης.

«Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε είχε φέρει μαζί ένα μπουκάλι τεκίλα και όταν της είπα οτι ήρθε η ώρα να φύγουμε, αυτή δεν σηκωνόταν με τίποτα και αναγκάστηκα να την αφήσω εκεί που είχαμε βρεθεί. Όταν μιλήσαμε μετά μου είπε ότι τελικά πήγε η αστυνομία και την μάζεψε απο εκεί. Έχει σοβαρό θέμα με το αλκόολ. Όπως μου είπε η ίδια, είχε σοβαρά προβλήματα με τον σύζυγο της. Αυτός την χτυπούσε πολύ συχνά», επισημαίνει.

«Έχουν ένα κοριτσάκι που το αγαπούσαν πολύ και οι δύο. Αυτή μπορεί να έπινε αλλά για το κοριτσάκι τους ήταν πάντα εκεί. Εγώ τη γνωρίζω περισσότερα απο δέκα χρόνια. Είχανε πάρα πολύ συχνούς καυγάδες με τον σύζυγο της. Αυτός τη χτυπούσε και εκείνη έφευγε και επέστρεφε μεθυσμένη», σημειώνει.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα, Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις