Πέμπτη, 5 Σεπτ.
34oC Αθήνα

Κηδεία Δάνη Κατρανίδη: Το τελευταίο «χειροκρότημα» στον ηθοποιό – Συντετριμμένη η Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Κηδεία Δάνη Κατρανίδη: Το τελευταίο «χειροκρότημα» στον ηθοποιό – Συντετριμμένη η Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ήταν όλοι εκεί για το «τελευταίο χειροκρότημα» στον σπουδαίο Δάνη Κατρανίδη. Το νεκροταφείο Ζωγράφου γέμισε σήμερα (05.09.2024) από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, που βρέθηκαν στην κηδεία του ηθοποιού που “έφυγε” σε ηλικία 75 ετών την περασμένη Κυριακή.

Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, συγκεντρώθηκαν αγαπημένα του πρόσωπα και από τον καλλιτεχνικό χώρο, για να πουν το ύστατο «αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη. Ήταν εκεί όλο το ελληνικό θέατρο. 

Ράγισαν καρδιές με την εικόνα των δικών του ανθρώπων, των φίλων και των συναδέλφων του, να δακρύζουν, να αγκαλιάζονται για να αλληνοστηριχθούν.

Υποβασταζόμενη βρέθηκε στο “τελευταίο αντίο” η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, πρώτη σύζυγος του Δάνη Κατρανίδη, αλλά και η τελευταία του σύντροφος. 

Στην κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού βρέθηκαν επίσης οι: Ελένη Ράντου, Σταμάτης Φασουλής, Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Άντζελα Γκερέκου, Παναγιώτα Βλαντή, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Πρέκκας, Κάτια Δανδουλάκη, Λάκης Λαζόπουλος και πολλοί πολλοί άλλοι…

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έστειλε τα συλληπητήριά της με ένα στεφάνι

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου.

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Ως λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος είχε στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Χώρισαν το 1977.

Πηγή φωτό: Eurokinissi – NDP

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις