Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κηφισός: Μέτρα «ασπιρίνη» για την αποσυμφόρηση – Δεν επαρκούν μόνο οι τροχονομικές παρεμβάσεις

Κηφισός: Μέτρα «ασπιρίνη» για την αποσυμφόρηση – Δεν επαρκούν μόνο οι τροχονομικές παρεμβάσεις

Δεύτερη ημέρα εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποσυμφόρηση του Κηφισού, όμως τα προβλήματα παραμένουν με τα μποτιλιαρίσματα και τα νεύρα των οδηγών να «χτυπούν» κόκκινο.

Σήμερα το πρωί, Τρίτη (03.10.23) και στα δύο ρεύματα στον Κηφισό υπήρξε μεγάλο μποτιλιάρισμα με τα οχήματα να ακινητοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην άνοδο από το ύψος του Ρέντη έως και τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και στη κάθοδο από τη Μεταμόρφωση μέχρι και το Αιγάλεω δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων με κάποιους να αναφέρουν ότι τα έως τώρα μέτρα που έχουν παρθεί  δεν επαρκούν.

Το σίγουρο είναι ότι μόνο οι τροχονομικές παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές για να λύσουν το χρόνιο πρόβλημα στον Κηφισό, αλλά και σε άλλα δίκτυα, όπου παρατηρείται υπερβολική κίνηση και ταλαιπωρία των πολιτών. Κι αυτό γιατί οι μικρότεροι χρόνοι απόκριση κι αποσυμφόρησης θα επιτευχθούν και με καίριες παρεμβάσεις στο συγκοινωνιακό. Μελέτες, οι οποίες θα συμβαδίζουν με δεδομένα της εποχής, αλλά και την αύξηση του αριθμού των οχημάτων στους δρόμους.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται πλέον από την τροχαία κινούνται σε δύο άξονες, με το βασικότερο από αυτά να έχει να κάνει με τη γρήγορη μεταφορά των αυτοκινήτων και φορτηγών που ακινητοποιούνται. Έτσι, εγκαταστάθηκαν σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό γερανοφόρων οχημάτων, προκειμένου να σπεύδουν τάχιστα στον τόπο τους ατυχήματος ή της βλάβης του οχήματος και να τα απομακρύνουν.

Παράλληλα, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις ώρες της αιχμής ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, προκειμένου να εντοπίζουν, όπου υπάρχει ανάσχεση της κυκλοφορίας, να ανοίγουν φανάρια παράπλευρων οδών και να εντοπίζουν αυτοκίνητα που κινούνται στη ΛΕΑ.   

Ωστόσο, οι παραπάνω παρεμβάσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν όπως λένε κάποιοι ειδικοί έως μέτρα «ασπιρίνη» κι αυτό γιατί το συγκοινωνιακό του Κηφισού, θέλει μεγαλύτερες και πιο καίριες παρεμβάσεις.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις