Ελλάδα

Κίνημα της πετσέτας: Ξαπλώστρες με τη μεζούρα και «σαφάρι» ελεγκτών σε όλη τη χώρα

Το «Κίνημα της Πετσέτας» έχει φέρει τα πάνω – κάτω στο θέμα της… ξαπλώστρας, που το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να απασχολεί όσο ποτέ την θερινή επικαιρότητα.

Κι αυτό γιατί, ξεκινώντας από μια διαμαρτυρία σε παραλία της Πάρου, έχουν αποκαλυφθεί τερατώδεις παραβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με παραλίες καλυμμένες από ομπρέλες και κατασκευές επιχειρηματιών, με σκοπό φυσικά, το κέρδος.

Κάπως έτσι, στην Πάρο, το νησί από όπου ξεκίνησαν όλα, αφού απομακρύνθηκαν οι μισές ξαπλώστρες από την παραλία μικρή Σάντα Μαρία, ελεγκτές με μεζούρες έχουν κατακλείσει τις δημοφιλείς πλαζ του νησιού, μετρώντας αν τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι από τους επιχειρηματίες.

Έλεγχοι έγιναν στις παραλίες Λογαράς και Χρυσή Άμμος στην Πάρο.

Στην Κάρπαθο τουρίστες κατήγγειλαν ότι χρεώθηκαν 50 ευρώ για ένα σετ με δυο ξαπλώστρες. Όταν ζήτησαν να πληρώσουν με κάρτα, ο επιχειρηματίας δυσανασχέτησε. Τελικά η απόδειξη εκδόθηκε με POS, ωστόσο χρεώθηκε ως… γεύμα που οι τουρίστες δεν κατανάλωσαν ποτέ.

Στην Νάξο, επιχειρηματίες συνεχίζουν να απομακρύνουν παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στην Κάτω Αχαΐα συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι καταστημάτων για παράνομη κατάληψη του αιγιαλού με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος προαναγγέλλει ενοποίηση των υπηρεσιών για τους ελέγχους καθώς και ένα νέο σύστημα που θα εντοπιζει αυθαιρεσίες με αεροφωτογραφίες και διασταυρώσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ομπρέλες… τσιμεντωμένες στη Χαλκιδική

Όμως εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες του MEGA από τη Χαλκιδική, όπου υπάρχουν ακόμα και τσιμεντωμένες κατασκευές, πάνω στο κύμα!

Συγκεκριμένα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπέζια, πολυθρόνες, ξύλινες και τσιμεντένιες κατασκευές έχουν τοποθετηθεί ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Μόνιμες κατασκευές πάνω στο κύμα…

«Δεν μπορούμε να μπούμε και να βγάλουμε πακτωμένες με τσιμέντα ομπρέλες όταν αυτές θεωρούνται μόνιμες κατασκευές και πρέπει να βγει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής», δήλωσε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με την ίδια, στην κτηματική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στα παραλιακά καταστήματα εργάζονται μόνο τρεις υπάλληλοι κι επομένως είναι αδύνατον να ελέγξουν όλη την Χαλκιδική…

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους συναντήθηκε με Ολυμπιονίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
«Φανταστείτε ότι το περπάτημα για περίπου 20 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 30%, ενώ μπορεί να μειώσει και το στρες κατά 10%» σημείωσε ο Υφυπουργός Υγείας
Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους με Ολυμπιονίκες
Χειροπέδες σε δύο 29χρονους που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι στον Γέρακα - Τους έπιασαν πάνω στη στέγη
Αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος των δραστών, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε ενώ λίγο πιο κάτω εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή
Περιπολικό
«Ο 26χρονος κατέβηκε από το αμάξι του και γρονθοκόπησε τον ανιψιό μου» λέει ο θείος του 33χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Χαλκιδική
Ο 33χρονος πριν παρασυρθεί από βανάκι και χάσει τη ζωή του, δέχτηκε επίθεση από τον 26χρονο οδηγό ΙΧ, ο οποίος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει πηγαίνοντας τον στο νοσοκομείο
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος και φωτογραφία του 33χρονου