Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της υπογράμμισε ότι “όσο παραμένουν χωρίς απάντηση, σε εκκρεμότητα επικίνδυνης συσσώρευσης, μείζονα τέτοια θέματα για τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων” τόσο θα αυξηθούν οι κινητοποιήσεις.
Στη συνέχεια ζήτησε τομές και παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα:
-Στην αντιμετώπιση της διαφθοράς στις χρηματοοικονομικές ροές και συναλλαγές στο σύνολο του διοικητικού και οικονομικού συστήματος, δημόσιου και ιδιωτικού.
-Στην αλλαγή στη δημόσια διοίκηση
Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε φόβους ότι θα υπάρξει και δεύτερος συμπληρωματικός προϋπολογισμός και περιμένει τους επόμενους μήνες σημαντικά γεγονότα να συμβούν.
Έτσι, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος τάχθηκε εναντίον του “παγώματος” σε μισθούς και συντάξεις αλλά και των περικοπών των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, που φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση .”Χωρίς κοινωνική συνοχή δεν μπορούν τα συνδικάτα να είναι σε κανένα δημόσιο διάλογο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στον κοινωνικό διάλογο είπε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια για κωλυσιεργίες και ιδεοληψίες. Η λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση της μείωσης του σπάταλου δημόσιου τομέα και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής – χωρίς αυξήσεις φόρων – αποτελεί μονόδρομο”.