Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα έφοδος της ΕΛΑΣ σε δομή της ΜΚΟ στην Καλαμάτα

Η ΕΛΑΣ έκανε και νέα έφοδο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας της ΕΛΑΣ πήγαν χθες (4.12.2022) λίγο πριν τις 9 σε δομή της ΜΚΟ και έκαναν έλεγχο.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη μελών της ΕΛΑΣ στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά την δομή της πόλης της Μεσσηνίας χθες με αφορμή δημοσίευμα του Κυριακάτικου φύλλου του «Πρώτου Θέματος», που ανέφερε ότι είχαν απομακρυνθεί τέσσερα παιδιά από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα παιδιά φέρονται να μεταφέρθηκαν στην δομή της ΜΚΟ στην Αθήνα όπου το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπέστησαν κακοποίηση

Στις 20 Νοεμβρίου δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ειδήσεων της ΕΡΤ είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν στην Καλαμάτα. Το μικρότερο από τα παιδιά, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης και ο διευθυντής του σχολείου αυτού είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους φορείς για το όλο θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης