Δευτέρα, 29 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος με βούλευμα – Παραπέμπεται για το κακούργημα της ασέλγειας ανηλίκων

Κιβωτός του Κόσμου: Στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος με βούλευμα – Παραπέμπεται για το κακούργημα της ασέλγειας ανηλίκων

Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο αγοριών που φιλοξενούνταν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ´ αριθμόν 2432/2024 βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες αφορούν στις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην οργάνωση, για πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν από το 2020 έως το 2022 σε δομές της οργάνωσης στη Χίο, στην Πωγωνιανή στο Βόλο στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Την παραπομπή του ιερέα στο εδώλιο είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός, καταλήγοντας, στην πρόταση του, πως προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορούμενου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων».

Μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός είχε επισημάνει πως και από τις δύο περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος, φέρεται να διαπιστώνεται πως ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο καθώς οι παθόντες «περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο και συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με κατηγορούμενο επίσης τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους στην οργάνωση για σωματικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις