Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί σκαρφαλώνουν στην πύλη

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Να μπουν στο υπουργείο Παιδείας επιχειρούν κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο καταγγέλλουν πως θα οδηγήσει σε λουκέτο τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Φίλη για το προωθούμενο νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

Η κίνηση των εκπαιδευτικών να σκαρφαλώσουν στην πύλη του υπουργείου έφερε την αντίδραση της αστυνομίας με μια διμοιρία των ΥΜΕΤ να αναπτύσσεται στο σημείο.

Αν και αρχικά οι εκπαιδευτικοί που πέρασαν την πύλη ήταν λίγη, στη συνέχεια ήταν αρκετοί με αποτέλεσμα, μετά την αρχική εμφάνιση μιας διμοιρίας των ΥΜΕΤ να κάνουν την εμφάνισή τους και άνδρες των ΜΑΤ. Παρά τη… στενή επαφή πάντως των εκπαιδευτικών με τους αστυνομικούς δεν υπάρχουν επεισόδια.


“Ο κ. Φίλης έχει τάξει μόνιμους διορισμούς αλλά μας κοροϊδεύει καθώς η τρόικα δεν τους επιτρέπει μόνιμες προσλήψεις”, λέει στο Newsit.gr η Αγγελική Φατούρου εκπαιδευτικός από την ΕΛΜΕ Περιστερίου.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν μαζικούς διορισμούς και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Καταγγέλλουν ακόμη τον κ. Φίλη καθώς στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει αλλάζει την αναλογία νηπιαγωγών μαθητών,γεγονός που όπως λένε θα φέρει χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων τους.

Εντός του υπουργείου το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό, καθώς είναι σε εξέλιξη βραβεύσεις μαθητών… Για το λόγο αυτό ο υπουργός είχε ζητήσει η κινητοποίηση να μην πραγματοποιηθεί, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τους εκπαιδευτικούς…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε