Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Κλειστά για ένα μήνα τα Τέμπη – Οι διαδρομές για παράκαμψη

H κατολίσθηση που έγινε στα Τέμπη. ΦΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
H κατολίσθηση που έγινε στα Τέμπη. ΦΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Νεκρός ο μηχανικός του έργου

– Κλειστή και τις γιορτές η εθνική
– Δείτε τους χάρτες με τις παρακάμψεις
– Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων για διευκόλυνση των εκδρομέων
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα μείνει κλειστή η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών

μετά την τη φονική κατολίσθηση.

Τεράστια βράχια έχουν κόψει το δρόμο στα Τέμπη και είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων που από χθες γίνεται μόνο μέσω παρακαμπτηρίων.


ΦΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα βαριά οχήματα (φορτηγά-νταλίκες) κινούνται πλέον μόνο μέσω Ελασσόνας ενώ τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά κινούνται μέσω Αγιάς και Αγιόκαμπου Λάρισας

Από τον παραλιακό δρόμο στο Νομό Λάρισας η διαδρομή είναι κατά 80 χιλιόμετρα μεγαλύτερη και χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα παραπάνω.
Από την Ελασσόνα και ύστερα μέσω Κοζάνης και την Εγνατία οδό ο δρόμος είναι καλύτερος αλλά και πάλι λόγω των πολλών χιλιομέτρων η διαδρομή μεγαλώνει κατά μία ώρα.

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η διαδρομή για Ι.Χ. -μικρά φορτηγά  μέσω Ελασσόνας-Πέτρας

Η διαδρομή για Ι.Χ. – μικρά φορτηγά παραλιακά από Αγιά

Η διαδρομή για νταλίκες μέσω Κοζάνης- Εγνατίας Οδού

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Το φαινόμενο δεν είναι παροδικό και δεν πρόκειται να λυθεί μέσα σε λίγες ώρες.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τις γιορτές καθώς υπάρχει πρόβλημα στο έδαφος και θα είναι πολύ δύσκολη η αποκατάσταση.
Ήδη ομάδα ειδικών από Ελβετία έχει κληθεί για αυτοψία, στη Λάρισα ο Υπουργός Υποδομών σε σύσκεψη για την εξεύρεση λύσης.

 

ΦΟΝΙΚΗ Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ

Νεκρός ο μηχανικός- υπεύθυνος των έργων στην περιοχή, ο Ιταλός Σέρτζιο Σιάννι. Ο 57χρονος άνδρας έσπευσε στο σημείο πριν τη μεγάλη κατολίσθηση για αυτοψία καθώς είχαν ξεκινήσει πτώσεις βράχων.

Στην φωτό βλέπετε με το κίτρινο γιλέκο έναν από τους μηχανικούς αυτόπτες μάρτυρες που εξηγεί πώς έχασε την ζωή του ο 57χρονος.

Την ώρα που με ομάδα άλλων τεσσάρων τεχνικών έκαναν αυτοψία αποκολλήθηκαν τεράστια βράχια βάρους 100 τόνων.

Οι τέσσερις άνδρες έπεσαν στο ποτάμι για να γλυτώσουν.


ΦΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο 57χρονος μηχανικός δεν πρόλαβε. Προσπάθησε να βρει καταφύγιο πίσω από το φορτηγό που είχαν μαζί τους αλλά τα βράχια και αυτό το ανέτρεψαν με αποτέλεσμα να το ανατρέψουν και να συνθλίψουν το σώμα του άτυχου μηχανικού.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Μιλώντας στο NewsIt.gr ο Σοφοκλής Φάτσιος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ Ελλάδος είπε : «Αποφασίσαμε να πηγαίνουμε μέσω Ελασσόνας, αυτό όμως σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο χρόνος του δρομολογίου κατά μιάμισι ώρα. Θα έχουμε μια επιβάρυνση σε καύσιμα και ωραρίων προσωπικού, όμως δεν θα κάνουμε καμία απολύτως αύξηση στα εισιτήρια. Θα υπάρξουν εφεδρικά δρομολόγια από και προς Β.Ελλάδα για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο στις γιορτές.»
Την ίδια δέσμευση επανέλαβε και ο Τριαντάφυλλος τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας είπαν οτι ούτως ή άλλως θα υπήρχε ενίσχυση δρομολογίων λόγω εορτών. Σε ενίσχυση της χωριτικότητας των συρμών της στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την αποκοπή του Εθνικού οδικού δικτύου στο ύψος των Τεμπών λόγω των σοβαρών κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας της αυξημένης επιβατικής κίνησης λόγω των εορτών.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, θα προστεθούν σε κάθε συρμό των αμαξοστοιχιών 500, 501, 502 και 503 δύο βαγόνια των 80 θέσεων στο καθένα και στις αμαξοστοιχίες των δρομολογίων 604 και 605 ένα βαγόνι των 66 θέσεων στο καθένα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε