Τετάρτη, 17 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω καύσωνα – Δείτε σε ποιους δήμους δεν θα ανοίξουν

Κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω καύσωνα – Δείτε σε ποιους δήμους δεν θα ανοίξουν

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν στη χώρα μας λόγω καύσωνα.

Ήδη στον δήμο Αθηναίων με απόφαση του Δημάρχου αποφασίστηκε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά να μην ανοίξουν την Τετάρτη (12.6.2024) και την Πέμπτη εξαιτίας του καύσωνα, ωστόσο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν ανοιχτά ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι προαγωγικές και πανελλήνιες εξετάσεις. 

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τους υπεύθυνους του Τμήματος Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παίρνοντας υπόψη τις προβλέψεις για έντονα υψηλές καιρικές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και προκειμένου να προστατευτούν τα μικρά παιδιά.

Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.

Δήμος Ταύρου Αττικής

Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του Δήμου Ταύρου την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία Μοσχάτου – Ταύρου δε θα λειτουργούν στισ 13/6/24 για τη διεξαγωγή μαθημάτων, χωρίς να επηρεάζεται η δυνατότητα εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού για θέματα σχολικά ή διοικητικά.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα, εναπόκειται στην Διεύθυνση του σχολείου η διεξαγωγή τους ή μη και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Ηλιούπολης Αττικής

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και των δασκάλων, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Βριλησσίων Αττικής

Αύριο Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Διονύσου Αττικής

Λόγω καύσωνα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Τετάρτη 12/6/24, ενώ θα λειτουργήσουν έως τις 14:00 οι παιδικοί σταθμοί.

Αύριο Τετάρτη θα παρθεί εκ νέου απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας.

Δήμος Πειραιά

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Δήμο Πετρούπολης Αττικής

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά».

Ο Δήμος ενημερώνει ότι «οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά».

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μη μετατοπίζουν την ευθύνη τους στους Δήμους.

Η ύπαρξη παλιών σχολικών κτιρίων, κοντέινερ, η έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρησή και τον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό τους εκθέτει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε καιρικά φαινόμενα. Αιτούμαστε έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο μας για τη θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δήμος Χαϊδαρίου Αττικής

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους. Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 12.6 και Πέμπτη 13.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευθύνης μας έχουμε ήδη προβεί σε αγορά των απαραίτητων ανεμιστήρων και τη διανομή νερού στους μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επίσης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, με δεδομένη τη διάρκεια του φαινομένου παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μη βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 6 μ.μ..

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να καλέσουμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μην μετατοπίζουν την ευθύνη τους.
Η έκθεση μαθητών και εκπαιδευτικών σε τέτοια φαινόμενα δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Τα σχολεία είναι άκρως εκτεθειμένα λόγω του τρόπου κατασκευής και των παρωχημένων ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών τους εγκαταστάσεων, την έλλειψη μεγάλων κλιματιζόμενων χώρων ή σκιασμένων προαύλιων χώρων. Απαιτείται επομένως άμεση κατάρτιση σχετικού προγράμματος για χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου για την θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δήμος Περιστερίου Αττικής

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι, λόγω καύσωνα, αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης Αττικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, για την ασφάλεια των μαθητών, ενόψει του καύσωνα.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Δήμος Ιλίου Αττικής

Με απόφαση Δημάρχου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου, λόγω της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Δάφνης – Υμηττού Αττικής

Με απόφαση του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Νικόλαου Τσιλίφη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης και Υμηττού (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Αχαρνών Αττικής

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και με σεβασμό στην ασφάλεια των μαθητών και τις δύο μέρες θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών.

Τονίζεται ότι τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλήνιες και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι σχολικών εκδηλώσεων (παραστάσεων, εκδρομών κ.α.), που έχουν προγραμματιστεί εναπόκειται στη Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας.

Τέλος κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αττικής

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου, με απόφαση Δημάρχου, λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δήμος Πεντέλης Αττικής

Ο Δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε τη αναστολή λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου υπό την αίρεση επανεκτίμησης της κατάστασης με βάση το Δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Σε ότι αφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προτείνεται να επανεξετάσουν την τέλεση τους, υπό το πρίσμα των συνθηκών καύσωνα που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

Δήμος Ζωγράφου Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στο Δήμο Ζωγράφου, λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει.

Δήμος Γαλατσίου Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, 🌡 οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.
Για αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δήμος Φυλής Αττικής

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φυλής, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Καματερού – Αγίων Αναργύρων Αττικής

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού) αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν δηλαδή τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Δήμος Αμαρουσίου Αττικής

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Δήμος Περάματος Αττικής

Με απόφαση του δημάρχου Περάματος, λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ολοκλήρωσαν τα μαθήματα στις 11:30, ενώ για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πολλά σχολεία θα μείνουν της πρωτοβάθμιας θα μείνουν κλειστά στους δήμους της Αττικής, ωστόσο τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν κανονικά ώστε να διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Δήμος Μαρκοπούλου Αττικής

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει ότι, με απόφαση δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 12 και μεθαύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Επιπλέον, με αντίστοιχη απόφαση δημάρχου, κλειστός θα είναι ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη αύριο Τετάρτη 12/6 λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κρωπίας Αττικής

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει: Αποφασίζουμε τη διακοπή λειτουργίας λόγω καύσωνα, συνεπεία των ακραίων επικρατουσών ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου των Σχολείων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας.

Δήμος Ωρωπού Αττικής

Στις 11:30 το σχόλασμα την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Ωρωπό.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Σαρωνικού Αττικής

Κλειστά από τις 11:30 και μετά, θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη (12.6.2024) και την Πέμπτη (13.6.2024) στον Δήμο Σαρωνικού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Συγκεκριμένα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα κλείνουν στις 11:30 προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού Αττικής

Με απόφαση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Παπάγου και Χολαργού), την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, λόγω του επικείμενου καύσωνα. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κυριάκο Λινάκη και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μάρω Πατσαρίση, προκειμένου να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Η λειτουργία των σχολείων για τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Διευκρινίζεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αγίας Παρασκευής Αττικής

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών ακόμα και άνω των 40 βαθμών Κελσίου τα επόμενα 24ωρα και για προληπτικούς λόγους, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Στόχος είναι η προστασία και η ασφάλεια τόσο των μαθητών και των γονέων, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Διευκρινίζεται πως όλοι οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλήνιες, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού Αττικής

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 13/6. Η αναστολή λειτουργίας αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία του Δήμου ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη Αττικής

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και για την προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Αποφασίζονται λοιπόν τα εξής:

1.Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα λειτουργήσουν έως τις 13:15 την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ενώ θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

2. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Καθηγητών και Γονέων και Κηδεμόνων.

3. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

4. Τα ΚΔΑΠ του Δήμου δε θα λειτουργήσουν κατά τις ημερομηνίες 12 και 13 Ιουνίου 2024.

5. Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων για τις 12 και 13 Ιουνίου 2024, σε περίπτωση έκδοσης απόφασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής ή από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και κατόπιν επανεκτίμησης των καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις