Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία στον δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα: Ανοιχτά παραμένουν Γυμνάσια και Λύκεια

Κλειστά σχολεία στον δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα: Ανοιχτά παραμένουν Γυμνάσια και Λύκεια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη (12.6.2024) σε όλη την Αθήνα, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (11.6.2024) έγινε γνωστό πως με απόφαση του Δήμου Αθηναίων δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων τόσο τα νηπιαγωγεία όσο και τα δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη εξαιτίας του καύσωνα. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Σημειώνεται πως λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις