Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία: Συνεχίζουν τα μαθήματα με email και eLearning

Κλειστά σχολεία: Συνεχίζουν τα μαθήματα με email και eLearning
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Στη συνέχιση των σχολικών μαθημάτων, μέσω email και ειδικών διαδικτυακών προγραμμάτων eLearning, προχωρούν συμβουλευτικά όλο και περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, λίγες ώρες μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους προς μαθητές και γονείς, στόχος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η εξάσκηση στην ήδη διδαχθείσα ύλη και κυρίως η συνέχιση της εξ αποστάσεως μάθησης, μέσα από μια σειρά βατών μαθημάτων για όλες τις βαθμίδες.

Ένα από τα πρώτα σχολεία που θα ακολουθήσουν από αύριο κιόλας την πρωτοποριακή μέθοδο εκμάθησης είναι τα εκπαιδευτήρια Δούκα που είναι από τα πρώτα που θα αξιοποιήσουν για τον σκοπό αυτό την πλατφόρμα eLearning. “Οι μαθητές θα μπορούν να έχουν εξατομικευμένη προσωπική επικοινωνία και ανατροφοδότηση με τους εκπαιδευτικούς τους, να εμπεδώνουν αλλά και να προχωρούν στην ύλη τους κάνοντας εργασίες και λύνοντας ασκήσεις. Παράλληλα θα μπορούν να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους και να επικοινωνούν οργανωμένα με τους εκπαιδευτικούς τους μέσα σε ένα περιβάλλον ‘ψηφιακής τάξης’ “, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων χρήσιμων πληροφοριών.

Click4more: Δωρεάν μαθήματα εξ’ αποστάσεως για όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού!

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν θα επηρεάσει ούτε και το δημοτικό της Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα μόνο που εκεί θα ακολουθηθεί η διαδικασία των email. “Καθημερινά θα λαμβάνουμε το e-mail με τα μαθήματα της επόμενης ημέρας στο οποίο θα επισυνάπτεται ένα αρχείο με την περιγραφή των καθηκόντων των μαθητών. Στο ίδιο email θα αποστέλλονται οι σωστές απαντήσεις των λυμένων ασκήσεων της προηγούμενης ημέρας για αυτοδιόρθωση. Στόχος μας είναι τα παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους τα μαθήματα της κάθε ημέρας νωρίς το πρωί της επομένης”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχολείο σκοπεύει να ακολουθείται πιστά το ωρολόγιο πρόγραμμα “εφόσον συμπληρωθούν τα καθήκοντα των παιδιών, θα αποστέλλονται με email στη διεύθυνση του κάθε εκπαιδευτικού (δασκάλου/δασκάλας, καθηγήτριας ειδικοτήτων κ.τ.λ.)”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις