Site icon NewsIT

Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

20.10.2024 | 19:34
Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την Τετάρτη (23.10.2024) αφού η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας θα κάνει 24ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί προχωρούν στην απεργία για να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών, την δημόσια και δωρεάν παιδεία και για να αντιδράσουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των καθηγητών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρωθούν εκείνη την ημέρα στις 12:00 στα Προπύλαια ώστε οι φωνές τους να ενωθούν.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών.

Μόνο ο συλλογικός δρόμος η ενότητα στον αγώνα η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version