Ελλάδα

Κλειστοί πέντε σταθμοί του Μετρό – Πώς γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις

Κλειστοί θα είναι το απόγευμα της Παρασκευής (25/12) πέντε σταθμοί του Mετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από τις 17:00 έως τις 21:00 κατεβάζουν ρολά οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Θησείο. Κατά το ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Tραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Χριστούγεννα με lockdown: Τι ισχύει και τι επιτρέπεται

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και θα είναι εντελώς διαφορετικά, όπως άλλωστε περάσαμε και το Πάσχα. Με περιορισμούς κι απαγορεύσεις, που επιβάλλει η προστασία από τον κορονοϊό. Οι φετινοί εορτασμοί των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα και κανόνες, σε στενό κύκλο έως 9 ατόμων, ενώ δεν θα διευρυνθεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που είναι από τις 10:00 μμ έως τις 05:00 πμ. Μετακινήσεις αυτές τις ώρες θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι. Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00 το βράδυ. 

Ειδικότερα, τι ισχύει:

  • Δεν επιτρέπονται τα κάλαντα.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς κάποια εξαίρεση.
    Παντού θα υπάρχει αστυνομική παρουσία.
  • Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς.
  • Ο κωδικός μετακίνησης στο 13033 είναι το 6, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κατάθεση του 36χρονου που έδωσε την κροτίδα στον Άρη Μουγκοπέτρο: «Στο πάνω μέρος είχε φυτίλι, δεν ήξερα τι ήταν - Είναι φίλος μου 20 χρόνια»
«Πάτησα ένα αντικείμενο. Έσκυψα να δω τι ήταν και διαπίστωσα ότι ήταν κάτι χάρτινο χρώματος μπλε. Στο πάνω μέρος του υπήρχε φυτίλι. Δεν ήξερα τι είναι. Το θεώρησα πυρσό»
Άρης Μουγκοπέτρος 3
Η στιγμή που η 47χρονη ναυτικός παρασύρεται από τη νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας - Τέσσερις συλλήψεις
«Πήγαινε να κατέβει από το καράβι, είχε σχολάσει. Φεύγοντας από αυτό στον καταπέλτη επάνω, μου είπαν από την εταιρεία, ότι κύλησε μία νταλίκα και την παρέσυρε», λέει ο αδελφός της
Η νταλίκα τη στιγμή που βγαίνει από το πλοίο 1