Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Κλίμα… ειρήνης στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο – Καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών

Κλίμα… ειρήνης στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο – Καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών

Ήρεμη νύχτα ήταν η χθεσινή στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο, όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο μετανάστες και πρόσφυγες. Το πρωί πραγματοποίησαν καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία, κρατώντας χαρτόνια, όπου είχαν γράψει συνθήματα όπως “Ευρώπη, βοηθήστε μας”, “Ειρήνη και αγάπη” και “Έλληνες, συγγνώμη που σας ανησυχούμε”.
 

Το χώρο επισκέφτηκε το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , ο οποίος επισήμανε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι διαχωρίζονται όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το χώρο. “Έχει αποκατασταθεί η τάξη, τα πράγματα ρέουν κανονικά, ξεχωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι για άσυλο, αυτοί οι οποίοι είναι πρόσφυγες, και από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αυτοί οι οποίοι θέλουν να κάνουν οικειοθελή επαναπατρισμό. Χθες έγιναν κάποιες συλλήψεις για αδικήματα. Αυτοί οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε κάποια κέντρα κράτησης προσωρινής και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού”, τόνισε ο υπουργός. 

“Χθες έγιναν κάποιες συλλήψεις για αδικήματα., Αυτοί οι άνθρωποι θα επαναπροωθηθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού”, συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου το γήπεδο θα αδειάσει, λόγω αγώνων κικ μπόξινγκ, αλλά παραμένει άγνωστο πού θα μεταφερθούν οι χιλιάδες μετανάστες. Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι φιλοξενίας.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε