Πέμπτη, 1 Αυγ.
26oC Αθήνα

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πικρές ιστορίες δικαιούχων [vid]

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πικρές ιστορίες δικαιούχων [vid]

Από νωρίς το πρωί στα ΚΕΠ όλης της χώρας σχημάτιζαν ουρές άνθρωποι απελπισμένοι. Άνθρωποι που είναι στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας, άνθρωποι που ζουν με ελάχιστα ή και με καθόλου χρήματα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Το σύστημα από το πρωί υπολειτουργεί ή και έχει πέσει και έτσι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των δικαιούχων και αυτό στην Ελλάδα του 2017 δεν προξενεί καμία εντύπωση. Η πρεμιέρα της κατάθεσης των αιτήσεων μέχρι στιγμής έχει στεφθεί με αποτυχία.

Το newsit.gr συνάντησε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που με χαρτιά στο χέρι έψαχναν να μάθουν κατ’ αρχήν αν είναι δικαιούχοι και κάποιοι δέχθηκαν να μοιραστούν μαζί μας τις αγωνίες τους.

«Θα πεθάνουμε αν δεν πάρουμε το επίδομα» μας είπε ένας ηλικιωμένος κύριος και μας περιέγραψε την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και εκείνος και η οικογένειά του. «Προχθές μου κόψανε το ρεύμα. Τόσο καιρό παίρνουμε τις κάρτες σίτισης. Είναι άνεργη και η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά και δεν μπορούμε να ζήσουμε. Χρωστάμε νοίκια και ρεύματα τα πάντα. Θα είναι τεράστια βοήθεια. Είμαστε άνεργοι εδώ και τέσσερα χρονια. Δεν έχουμε ούτε σύνταξη ούτε τίποτα».

Ένας άλλος μας είπε: «Τα περνάω πολυ δύσκολα. Μόνο εγώ παίρνω σύνταξη προσωρινή. Είμαστε δυο άτομα στην οικογένεια. Έχω παιδιά και εγγόνια. Η γυναίκα μου δεν παίρνει σύνταξη γιατί είχε πρόβλημα υγείας. Το επίδομα θα είναι σημαντικό βοήθημα. Το ένα μου παιδί δεν δουλεύει. Μόνο η μια μου κόρη. Βιώνουμε δύσκολες οικογενειακές συνθήκες. Έχω και πρόβλημα υγείας. Έχω κολπική μαρμαρυγή και έχω κάνει μπαλονάκι αλλά εντάξει όλα θα φτιαχτούν θα δούμε».

Ακόμη ένας δικαιούχος του επιδόματος μας είπε «Είμαι άνεργος και έχω ένα παιδί. Θα ζήσω με το βοήθημα. Δεν δουλεύει ούτε η γυναίκα μου. Η καθημερινότητα μου είναι πολυ δύσκολη».

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής, κ. Νίκος Παυλίδης, μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Το σύστημα είχε πέσει το πρωί. Μετά επανήλθε. Και τώρα οπως μπορώ να δω πάλι δεν μπορούμε να μπούμε στο σύστημα. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι μεγάλη. Οι περισσότεροι έρχονται να δουν τα δικαιολογητικά και φεύγουν. Δεν καταθέτουν όλοι αιτήσεις».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε