Ελλάδα

Κοντοζαμάνης: Στο 60% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική – 69% στην Θεσσαλονίκη

Στην πληρότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τόνισε, παράλληλα, ότι συνεχίζεται η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όπως σημείωσε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης, η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 60% στην Αττική, 69% στην Θεσσαλονίκη και 60% στην επικράτεια. Μάλιστα, ανέφερε ότι σε προηγούμενα χρόνια, την ίδια περίοδο και χωρίς πανδημία, υπήρχαν αναμονές ημερησίως για ΜΕΘ 40 και 50 ασθενών.

«Σήμερα που βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας δεν χρειάζεται να είναι στην αναμονή προκειμένου να εισαχθεί σε ΜΕΘ», επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Click4more: Κορονοϊός: Παράταση lockdown για τα καταστήματα – Ανοίγουν τα σχολεία

Έχει, πρόσθεσε υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ, το πρόγραμμα περαιτέρω ενίσχυσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες ανοίγουν νέες κλίνες. Επίσης, σημείωσε, προχωρά η συνολική ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου «να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πιθανό νέο τρίτο κύμα. Άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας έχουμε πει ότι σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας την χειρότερη εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό», κατέληξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη - «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
«Ζήτησα από γιατρό τις αξονικές και μου είπε ότι “το παιδί είναι μη διακομίσιμο και μη αναστρέψιμο” – “κι εγώ είμαι η μάνα του” του είπα και μου τα έδωσε» αποκαλύπτει η μητέρα του Γεράσιμου
Ο Γεράσιμος, πολυτραυματίας των Τεμπών
Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια - «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
«Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται»
Ο Αλέξης Κούγιας
Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Γιατί δεν θα παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη
«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη