Ελλάδα

Κορονοϊός: 2.327 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 10/07

Σάββατο, 10.07.2021, σήμερα και ο ΕΟΔΥ ενημερώνει όπως και κάθε μέρα για το πόσα νέα κρούσματα προκάλεσε ο κορονοϊός στη χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες.

Αλλά και για το πόσοι συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη και πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.327, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 437.345 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Click4more: Κορονοϊός: 1.239 νέα κρούσματα στην Αττική – Ακολουθεί το Ηράκλειο και «τσιμπάει» ξανά η Θεσσαλονίκη

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.986 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

koronoios daily

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.787 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

koronoios daily

koronoios daily

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 142 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.735 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 56 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 30χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τον θάνατο του λιμενικού στη Λέσβο - «Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει την αυτοκτονία»
Η οικογένεια του λιμενικού που βρέθηκε κρεμασμένος, κατέθεσε επίσημη δήλωση με την οποία τίθενται δημόσια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα στοιχεία που εξετάζονται γύρω από τον θάνατό του 29χρονου
Ο άτυχος 29χρονος λιμενικός που βρέθηκε απαγχονισμένος στη Λέσβο
Εκτός κινδύνου ο 11χρονος που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Πάτρα - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του
ο 11χρονος έχει υποστεί κατάγματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 10χρονου για απόπειρα κλοπής και διάρρηξης
Νοσοκομείο 1
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της φονικής παράσυρσης της ναυτικού στην Πάτρα - «Βρισκόταν στη "νεκρή γωνία"» λέει ο οδηγός της νταλίκας
Σκληρά πλάνα δείχνουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της 47χρονης, όταν η νταλίκα κάνει όπισθεν και την πλακώνει πάνω στον καταπέλτη του πλοίου - «Δεν υπήρχε κανείς να με καθοδηγήσει και να σταματήσω» λέει ο οδηγός
Η στιγμή της φονικής παράσυρσης στην Πάτρα 12