Ελλάδα

Κορονοϊός: 217 νέα κρούσματα σήμερα (16/08) στην Ελλάδα

Νωρίτερα,ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας. Στους 228 οι νεκροί συνολικά. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, από τον ΕΟΔΥ, 217 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7075 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Click4more: Κορονοϊός: Ανησυχία για την 17χρονη! Σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ

Από το σύνολο των 7075 κρουσμάτων, 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ακόμα δύο νεκροί

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 228 νεκροί. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 24 (66.7% άνδρες).

Τελευταία θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα είναι ένας 71χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας. Ο 71χρονος είναι ο πέμπτος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θυελλώδεις άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 100 km/h σε Αττική κι άλλες 5 περιοχές μέχρι την Πρωτομαγιά - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για σοβαρά προβλήματα
Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για σπάσιμο κλαδιών, ζημιές σε καμινάδες, σκεπές, πτώση αντικειμένων όπως γλάστρες, κεραίες από μπαλκόνια και ταράτσες
Θυελλώδεις άνεμοι
Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του φίλου του που έδωσε την κροτίδα καταθέτει ο Άρης Μουγκοπέτρος
Όλα όσα ισχυρίστηκε ο παιδικός φίλος του Άρη Μουγκοπέτρου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στις αστυνομικές αρχές, θεωρούνται ψευδή και προκλητικά από την πλευρά του τραυματισμένου μουσικού
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 36χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα 1
Η τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Μοσχούρη με μέλος της Greek Mafia για τον Γιώργο Καραϊβάζ
Το όνομα του Γιώργου Μοσχούρη, που εκτελέστηκε στο Χαλάνδρι, περιλαμβανόταν στην ογκώδη δικογραφία του 2015 για εκβιαστικά κυκλώματα, που πουλούσαν προστασία σε πάνω από 150 καταστήματα στην Αθήνα
Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαλάνδρι 5