Ελλάδα

Κορονοϊός: 295 νέα κρούσματα και 7 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 22.600 τα συνολικά κρούσματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα. 456 νεκροί από την αρχή της πανδημίας. 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μικρή “ανάσα” από τον αριθμό των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός καθώς σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 295 νέα. Παράλληλα οι νεκροί σε ένα 24ωρο είναι 7, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 91.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού – Το σακίδιο με τη βόμβα
«Όλοι οι πεζοί πίσω, όχι πάνω στη Συγγρού» φώναζε η αστυνομικός στους πεζούς λίγο μετά την έκρηξη στα γραφεία της Hellenic Train - «Περιορισμένες υλικές ζημιές» λέει η εταιρεία
Βόμβα στη Hellenic Train