Ελλάδα

Κορονοϊός: 3164 νέα κρούσματα σήμερα 18/10 στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν τα τρεις χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού καθώς σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 3164 νέα κρούσματα. Παράλληλα 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 307 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.164 , εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 697.033 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 117 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.418 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 307 (88.47%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.53%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.249 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +10.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 204 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων nείναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η διαβόητη ομάδα των Ανατολικών με τα λαθραία τσιγάρα, ο πόλεμος με την Greek Mafia και το μεγάλο αφεντικό στο Ντουμπάι
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και με απο τις «κορυφαίες» όλων των εποχών
Λαθραία τσιγάρα
«Οι πολιτικοί ευθύνονται για τον θάνατο των συγγενών μας στα Τέμπη» λέει ο Θοδωρής Ελευθεριάδης που «έχασε» τη μητέρα του στο δυστύχημα
«Ευθύνη έχουν αυτοί που δεν υλοποίησαν την 717, η Hellenic Train, ο ΟΣΕ, αυτοί που μπάζωσαν, που υπέγραψαν, αυτοί που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» πρόσθεσε
Θοδωρής Ελευθεριάδης