Ελλάδα

Κορονοϊός: 4.108 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα (21/11/21)

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, 4.108 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων
10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.313 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 590 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 490 (83.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (16.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.438 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 385 (ημερήσια μεταβολή -14.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 433 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 878.920 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.869 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες καταστροφής στο Σαρακήνικο, το οποίο έσκαψαν για να σηκώσουν το ξενοδοχείο - Παρατημένα σίδερα και βέργες παντού
Η πολεοδομία της Μήλου πετά το «μπαλάκι» των ευθυνών στα υπουργεία, τόσο για την έκδοση των αδειών των ξενοδοχείων όσο και για τις αποκρουστικές εικόνες από τον πανέμορφο βράχο της Μήλου
Σαρακήνικο 11
Ο Άρης Μουγκοπέτρος θα μηνύσει τον άνθρωπο που του έδωσε την κροτίδα αν δεν καταθέσει: «Και με το ένα χέρι θα παίξω κλαρίνο»
«Ο αντίχειράς του λειτουργεί αλλά πρέπει να περάσουν ακόμα δύο 24ωρα για να είμαστε σίγουροι πως είναι λειτουργικός», λέει ο δικηγόρος του μουσικού για την κατάσταση της υγείας του
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος 16