Site icon NewsIT
23:32 | 13.09.21

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων – Σχέδιο για το αγκάθι των πλαστών πιστοποιητικών

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων – Σχέδιο για το αγκάθι των πλαστών πιστοποιητικών
Newsit Newsroom

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας, οι νεκροί σε ημερήσια βάση συνεχίζουν να είναι σε υψηλά επίπεδα και τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα και αφορούν τους ανεμβολίαστους θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Οι ανεμβολίαστοι όπως είναι φυσικό παραμένουν στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και όσο δεν σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να χτιστεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας δύσκολα θα υπάρχει αποκλιμάκωση. Και σαν να μην έφτανε αυτό μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει οι περιπτώσεις πιστοποιητικών μαϊμού εμβολιασμού ή νόσησης.

Το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι από τον κορονοϊό τρομάζουν. Έφτασαν τους 51 ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων μηνών προκαλώντας μεγάλη ανησυχία, ενώ αρκετές περιοχές όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη έχουν φουντώσει για τα καλά από κρούσματα.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την μάστιγα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό επεξεργάζεται σχέδιο για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις την ώρα που καθημερινά έρχονται στο φως πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Ενας άνδρας εμφανίστηκε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια, που θα του έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου, 500 ευρώ, προκειμένου να μην του το κάνει αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Της ζήτησε να πάρει τα χρήματα, να ρίξει το υγρό στο πάτωμα αλλά να περαστεί στα αρχεία ότι έκανε το εμβόλιο, ώστε να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο άνδρας αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Click4more: Κορονοϊός: Ξεκίνησε η αποστολή sms για την 3η δόση του εμβολίου

Εν τω μεταξύ, στις 26 Αυγούστου με έγγραφό του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποχρέωνε τους υγειονομικούς που είχαν παρουσιάσει θετικό rapid test δηλαδή είχαν βεβαίωση ότι είχαν νοσήσει με βάση rapid test να κάνουν αμέσως και μοριακό έλεγχο για επιβεβαίωση . Στο έγγραφο αναφερόταν οτι αυτό γίνεται για να ελεγχθεί πιθανή μετάλλαξη.

Ήταν 4 μέρες πριν ισχύσει η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Ο λόγος ήταν όχι μόνο τα τεστ από τη Βουλγαρία που εμφανίσθηκαν σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ή το τεστ του Μεσολογγίου από άλλο ασθενή αλλά και τεστ απο πολλές ιδιωτικές μονάδες ελέγχων.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του συστήματος η υποκλοπή βεβαίωση από νοσοκομείο είναι αδύνατη αντίθετα είναι πιο εύκολη σε κέντρα υγείας.

Το… lockdown των ανεμβολίαστων 

Από το πρωί της Δευτέρας (13.09.2021) έχει χαραχτεί μια βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.

Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα ενώ οι ανεμβολίαστοι ελάχιστα, ούτε καν να πάνε στη δουλειά τους εκτός αν βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε κοινωνία δύο κατηγοριών μετατρέπεται η Ελλάδα από σήμερα καθώς οι ανεμβολίαστοι θα «κόβονται» από πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Τα μέτρα θα διαρκέσουν ως την 31η Μαρτίου 2022.

Σε κλειστούς χώρους εστίασης θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί. Όσοι εργαζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Ουρές για ένα rapid test

Το αδιαχώρητο μάλιστα επικράτησε από νωρίς το πρωί έξω από τα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας, με αρκετούς πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να περνούν αρκετές ώρες στην ουρά για το υποχρεωτικό rapid test.

Σε μικρές εστίες μετάδοσης του κορονοϊού έχουν μετατραπεί τα πεζοδρόμια έξω από τα διαγνωστικά κέντρα στο Περιστέρι έπειτα από την αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να απευθυνθούν σε δημόσιες δομές για δωρεάν rapid test όπως συνέβαινε, ενώ η αρνητική βεβαίωση είναι το μοναδικό εισιτήριο για να μπουν σε κλειστούς χώρους ή να εργαστούν.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version