Ελλάδα

Κορονοϊός: Αντιδράσεις για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων – Τι λένε Εξαδάκτυλος και Παγώνη (vid)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει το δικαστικό ακαταδίωκτο για τα μέλη των επιτροπών του υπουργείου Υγείας, που έχουν εμπλακεί στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Η εν λόγω τροπολογία όμως δεν έχει βάλει «φωτιά» μόνο στο πολιτικό σκηνικό, την διαφωνία τους εκφράζουν ακόμα και… μέλη των επιτροπών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αλλά και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανακοίνωσε ότι αποποιείται των προνομίων που του παρέχει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία. «Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορονοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης» σημειώνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΙΣ. 

Και συμπληρώνει: « Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, γι’ αυτό εξάλλου ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία κ.α. Πρέπει ωστόσο να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Αντίθετη όμως με το ακαταδίωκτο φαίνεται πως είναι και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.  «Εγώ ως πρόεδρος του ανωτάτου πειθαρχικού θα σας πω τα εξής: Οι γιατροί κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη το ακαταδίωκτο γιατί έχει προσωπική, επιστημονική άποψη και είναι τεκμηριωμένη.  Κανένας δεν μας φοβίζει και κανείς δεν θα μας φοβίσει να πούμε την άποψή μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε οι επιστήμονες αν χρειαστεί μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να προκύψει

«Η επιτροπή, οι συνάδελφοί μου, έχουν άποψη επιστημονική, την τεκμηριώνουν και τέλος. Αυτό σημαίνει διαχωρισμός ιατρικής κοινότητας. Όταν εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά και βρισκόμαστε στα δικαστήρια και πηγαίνουμε στα δικαστήρια, τοποθετούμαστε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε κ. Παγώνη. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει τροπολογία για συγκεκριμένη ομάδα. Δεν το είχαν ανάγκη. Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτή η ιστορία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε πως δεν έπρεπε να γίνει. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στην ιατρική κοινότητα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και OPEN

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα
Κατοικήθηκε έως το τέλος της μυκηναϊκής εποχής (1680 - 1180 π.Χ.) και κυριάρχησε στη Μεσσηνία πριν από την ανάπτυξη του Ανακτόρου του μυθολογικού βασιλιά Νέστορα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα