Ελλάδα

Κορονοϊός – Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες (vid)

Για την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (8/3) ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτοκόπουλος. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις, και ο ρυθμός των εμβολιασμών – σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – είναι ικανοποιητικός. 

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτοκόπουλος για να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60 με 70 % του πληθυσμού. «Όταν επιτευχθεί αυτό, θα μιλάμε για την ανοσία της αγέλης», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

«Υπολογίζουμε τον Ιούνιο με τον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Click4more: Κορονοϊός: Εβδομάδα – κόλαση για τα νοσοκομεία – Που οφείλεται το «τσουνάμι» εισαγωγών

Αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. «Αυτά τα καθορίζει το υπουργείο Υγείας, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι θα γίνει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μέλημά μου να γίνει καλά ο φίλος μου» λέει ο 36χρονος που έδωσε την κροτίδα στον Άρη Μουγκοπέτρο - Οι φωτογραφίες από τα γλέντια και το ψευδώνυμο «ασύλληπτος»
Ο 36χρονος φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως δεν γνώριζε ότι ήταν κροτίδα, αλλά το πέρασε για κάποιου είδους πυρσό
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 36χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα