Site icon NewsIT
21:57 | 03.04.20

Κορονοϊός: Αυτό είναι το νέο φάρμακο των Κινέζων που γεννά ελπίδες – Τι λένε Τσιόδρας και Σύψας

κορονοϊός
Newsit Newsroom

Ελπιδοφόρο πειραματικό φάρμακο φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός. Πώς μπλοκάρει τον ιό και τι περιμένουμε, Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το συγκεκριμένο φάρμακο.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ και ολόκληρη η ιατρική και επιστημονική κοινότητα κάνουν αγώνα δρόμου για να βρουν το “αντίδοτο”. Ένα νέο φάρμακο, λοιπόν, πάνω στο οποίο διεξάγουν πειράματα Κινέζοι επιστήμονες από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, φαίνεται να έχει σημαντική αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση και την πρόληψη του ιού SARS-C0V-2.

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στο φάρμακο αυτό στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, 03.04.2020, κατά την οποία τόνισε πως ο κορονοϊός έχει στοιχίσει την ζωή 59 συνανθρώπων μας, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 99 και τα συνολικά 1.613.

Click4more: «Απαγορευμένο» Πάσχα! «Μπλόκο» στα σχέδια των… αθεόφοβων που αλλάζουν την μόνιμη κατοικία

“Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, δείχνουν πρόοδο όσον αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου έναντι του κορονοϊού, που θα δοκιμαστεί για την καταπολέμηση, αλλά και την πρόληψη της λοιμώξεως από τον ιό, στον άνθρωπο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαδέσιμα στην ανθρωπότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Θα… φρεναριστεί ο κορονοϊός από το νέο φάρμακο;

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στο iatropedia.gr αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες γι’ αυτό το νέο ελπιδοφόρο φάρμακο:

“Είναι πολύ ελπιδοφόρο, αλλά είναι ακόμη στα πειραματόζωα. Πρόκειται για ένα φάρμακο, το οποίο δεν επιτρέπει στον ιό να μπει στον οργανισμό. Ανήκει στην ομάδα των αναστολέων σύντηξης, το οποίο μπλοκάρει την είσοδο του ιού μέσα στο κύτταρο. Τα πειράματα κάνει η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας. Ένα τέτοιο μόριο, όμως, από την ημέρα που το βρίσκουμε μέχρι να γίνει φάρμακο που θα δοθεί σε ανθρώπους θα περάσουν χρόνια. Δεν έχει καμία αξία για την πανδημία στο σήμερα. Δεν βρίσκεται καν στην 1η φάση των μελετών. Είναι σε προκλινική φάση, που δοκιμάζεται στα πειραματόζωα. Είναι πολύ πρώιμα και καλύτερα να μην δημιουργούνται ελπίδες στον κόσμο”.

Κορονοϊός: Προσοχή στις δημόσιες ανακοινώσεις για θεραπείες και διαγνωστικά τέστ

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δέχθηκε επιστολή από τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητή Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Εμμανουήλ Δερμιτζάκη, ο οποίος του επεσήμανε ότι γίνονται δημόσιες ανακοινώσεις στο ευρύ κοινό, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί προηγουμένως επαρκώς με τα κριτήρια της επιστημονικής κοινότητας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστησε την προσοχή στους επιστήμονες για την προστασία των ασθενών. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Click4more: Κέντρα Υγείας για τον κορονοϊό – Τι θα ισχύσει με τα 10 και 30 ευρώ στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

“Η πανδημία του ιού και η πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί για έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού για έγκαιρη ανακάλυψη αποτελεσματικών θεραπειών επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση από όλους μας. Και ιδιαίτερα από εμάς τους επιστήμονες, για την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών που προστατεύουν πρώτα τους ασθενείς μας, αλλά και την βιοϊατρική κοινότητα από πιθανά λάθη. Χρειάζεται προσοχή, επίσης, να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα και να μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό. Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για το νέο ιό, οι οποίες θα περάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση, σύμφωνα με διεθνώς αποδεκτά κριτήρια. Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις στο ευρύ κοινο, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας, πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της επιστημονικής κοινότητας”.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Παρασκευής, 03.04.2020

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version