Site icon NewsIT

Κορονοϊός – Δημήτρης Παρασκευής: «Οι θάνατοι θα συνεχίζουν να αυξάνονται» – Βαριά τα σύννεφα στη Βόρεια Ελλάδα

27.10.2021 | 15:48

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει με προοδευτικά αυξανόμενους ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Αυτό το δεδομένο προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στις τάξεις των επιστημόνων.

Ο κορονοϊός περνά στην αντεπίθεση εν όψει του χειμώνα και ο κίνδυνος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα κρούει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (27.10.20210 στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο κ. Παρασκευής, «έχουμε μια συνεχιζόμενη αύξηση», κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. «Δυστυχώς θα έχουμε αύξηση και στον αριθμό των θανάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εκτίμησε πως σε σχέση με πέρυσι, η κατάσταση είναι καλύτερη, λόγω των εμβολιασμών, αλλά «δεν είναι στα επίπεδα που θα θέλαμε, ώστε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευή στη Μαρία Σαμολαδά:

Ο Δημήτρης Παρασκευής στον Real FM Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός – Δημήτρης Παρασκευής: «Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν…»

Για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των εμβολίων για την ανάσχεση της πανδημίας:

«Αν πραγματικά το ποσοστό εμβολιασμού δεν αυξηθεί, δεδομένου ότι φέτος δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κι έχουμε… συνηθίσει τον αριθμό των θανάτων, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version