Ελλάδα

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα και της νοτιοαφρικανικής

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού καθώς η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στη χώρα έναντι της Βρετανικής.

Παράλληλα όμως αίσθηση στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η «έκρηξη» της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης την τελευταία εβδομάδα και όλα δείχνουν πως μαζί με την ινδική θα κυριαρχήσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την πορεία των μεταλλάξεις στον τελευταίο έλεγχο και διαχρονικά.

metallakseis

Αναφορικά με τις περιφέρειες και πως κινούνται οι μεταλλάξεις φαίνεται στον πίνακα πως η βρετανική μετάλλαξη πέφτει σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερεά, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει πλήρως στην Κρήτη και αυξάνεται εντυπωσιακά στην Αττική. Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που αποτελεί και την έκπληξη αυξάνεται κατά πολύ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Αττική.

metallakseis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το εγγόνι μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο προληπτικά» λέει η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά στην Κεφαλονιά
Άκουσα περίεργους θορύβους και είπα στον μικρό να πάει να δει τι γίνεται, γύρισε και μου είπε "γιαγιά, κάτι καίγεται" και αμέσως σηκώθηκα, άρπαξα τον μικρό και τον έβγαλα έξω» λέει η γιαγιά του παιδιού για την φωτιά στο Αργοστόλι
Φωτιά στο Αργοστόλι