Ελλάδα

Κορονοϊός: Εντολή ταξίαρχου για πρόστιμο μετά τα μεσάνυχτα (video)

Εντατικούς ελέγχους είχαμε το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα της Κυριακής, πρώτης ημέρας εφαρμογής της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του newsit.gr ένας ταξίαρχος είναι αυτός που δίνει την εντολή να κοπούν πρόστιμα σε νεαρά άτομα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Συντάγματος μετά τις 00.30 το βράδυ.

Έρημη πόλη η Αθήνα μετά τις 00.30

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός και η κυκλοφορία απαγορεύθηκε μετά τις 00.30 ξημερώματα Κυριακής.

Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία πειθάρχησαν στα νέα έκτακτα μέτρα καθώς όπως θα δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο από το ρεπορτάζ του newsit.gr οι πλατείες μια ώρα μετά τη εφαρμογή των μέτρων ήταν άδειες.

Πλατείες που μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ήταν γεμάτες από κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δεκάδες άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, να συνωστίζονται σαν να μην υπάρχει κορονοϊός.

plateia nea smirnis
Πλατεία Νέας Σμύρνης
plateia vanava
Πλατεία Βαρνάβα γύρω στις 01.00 τα ξημερώματα

Ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί τα μαγαζιά και τις πλατείες λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ ενώ και οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων και την χρήση μάσκας ήταν εντατικοί.

prostimo maska sintagma prostimo maska sintagma sinagma elengxoi sintagma elengxoi

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις κόπηκαν και πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας από τους πολίτες που πάντως σε γενικές γραμμές φαίνεται πως συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Στο Σύνταγμα πάντως δεν έλειψαν τα προβλήματα καθώς δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο και η ουρά των αυτοκινήτων ήταν μεγάλη και μετά τις 12.30 το βράδυ, ενώ δεν έλειψαν και οι έλεγχοι.

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
H 13χρονη κι ο 15χρονος φίλος της είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, για να σφραγίσουν με υπογραφές το φρικτό τους σχέδιο
Σύμη