Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί στην Ελλάδα! Δυο ασθενείς κατέληξαν σήμερα το πρωί

Ένας 67χρονος άνδρας στη Ζάκυνθο είναι το τρίτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και δεύτερο σήμερα Σάββατο μετά από τον 90χρονο στην Πτολεμαΐδα. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας.

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στην Ελλάδα μετά την έξαρση που παρουσίασε ο κορονοϊός, με τελευταία θύματα έναν 67χρονο στη Ζάκυνθο και έναν 90χρονο στην Πτολεμαΐδα το πρωί του Σαββάτου.

Ο 67χρονος άνδρας κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου στο οποίο είχε εισαχθεί την Πέμπτη με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Νωρίτερα το Σάββατο δεύτερο θάνατο στην Ελλάδα επέφερε ο κορονοϊός που έχει θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για έναν 90χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δυο συγγενείς του θύματος, ο οποίος είχε καταγωγή από την Δαμασκηνιά Βοϊου της Καστοριάς.

Αρχικά ο 90χρονος βγήκε θετικός στον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και κατέληξε.

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε πως τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται στα 190, ενώ από αυτούς που έχουν νοσήσει, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τα εξής

Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2: 90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό 1
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως