Site icon NewsIT

Κορονοϊός: «Κάντε τεστ πριν φύγετε για διακοπές» συνιστά η Ματίνα Παγώνη

21.07.2024 | 11:15
Κορονοϊός: «Κάντε τεστ πριν φύγετε για διακοπές» συνιστά η Ματίνα Παγώνη

Να κάνουν τεστ κορονοϊού πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καλεί τους πολίτες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται.

«Πέρσι τέτοιο καιρό με φέτος τέτοιο καιρό δεν υπάρχει σύγκριση. Πέρσι τέτοια εποχή ήταν τα κρούσματα 187 τέτοια εποχή, τώρα έχουμε φτάσει στα 570, έχουμε 21 θανάτους», τόνισε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι.

«Καλό θα ήταν τώρα πριν πάνε διακοπές, να κάνουν ένα τεστ, γιατί εκεί που θα πάνε, αν έχουν και απλά συμπτώματα, μεταδίδουν. Και όταν μεταδίδεις, σημαίνει ότι αρρωσταίνει κόσμος. Για αυτό, όταν υπάρχει μία αδιαθεσία, ένα τεστ πρέπει να γίνεται», συνέχισε και τόνισε πως ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ειδικά οι άνθρωποι άνω των 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα που αν νοσήσουν θα πρέπει να πάρουν αντιικά φάρμακα.

Η κ. Παγώνη εξήγησε επίσης ότι το στέλεχος FLiRT που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μεταδίδεται εύκολα και αλλά η κλινική εικόνα είναι απλή. «Δύο – τρεις μέρες πυρετό και μετά επανέρχεσαι», εξήγησε.

Οι ειδικοί αναμένουν νέα έξαρση του COVID τον Αύγουστο

Παράλληλα, οι ειδικοί προβλέπουν πως αναμένεται νέα έξαρση του κορονοϊού τον Αύγουστο.

«Δεν ξέρουμε αν είναι η κορύφωση ακόμα. Η αίσθηση μου είναι ότι περίπου η ίδια ένταση θα διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα. Ευτυχώς, στην πλειονότητα των περιστατικών, η νόσηση είναι ελαφρά», τόνισε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ΄Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και επιστημονική υπεύθυνη του Post Covid Ιατρείου, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Και στο νοσοκομείο μας έχουν αυξηθεί πλέον οι εισαγωγές μας. Οι κλίνες Covid, που τους τελευταίους μήνες είχαν μειωθεί στο ελάχιστο, (υπήρχαν μόνο δύο κλινικές για κρεβάτια covid) τώρα είναι σχεδόν πλήρεις και από ό,τι φαίνεται δεν επαρκούν. Οπότε σιγά σιγά όλες οι κλινικές αρχίζουν και νοσηλεύουν και περιστατικά covid σε κάποιους θαλάμους τους, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση. Υπάρχουν στο νοσοκομείο και σοβαρές περιπτώσεις και φυσικά, και κάποιες διασωληνώσεις με νοσηλεία στη ΜΕΘ», υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version