Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κλείνουν και οι σχολές του Εμπορικού Ναυτικού

Κορονοϊός: Κλείνουν και οι σχολές του Εμπορικού Ναυτικού

Την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ,ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων) από σήμερα 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 μέρες, αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

 Η εν λόγω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊου COVID-19.

Σενάρια για κλειστά σχολεία και μετά τις 14 μέρες

Την ίδια ώρα υπάρχουν σενάρια και για

κλειστά σχολεία ακόμα και μετά τις 14 μέρες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί-, εξετάζει το υπ. Παιδείας, όπως ανέφερε η ίδια η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο έχει διασφαλιστεί πως δεν θα χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Ωστόσο είναι πιθανό να μετατεθούν οι ημερομηνίες των Πανελληνίων αν κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να καλυφθεί η διδακτέα ύλη.

Στον “αέρα” βρίσκονται επίσης και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αφού σε αυτές μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε όλη την χώρα.

“Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ματαιωθούν” είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις