Ελλάδα

Κορονοϊός – Λύματα: Άνοδος 58% στο ιικό φορτίο στην Πάτρα – Τι συμβαίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε πτωτική πορεία  βρίσκεται το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα στις περισσότερες περιοχές που ελέγχει ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 11 έως 17 Απριλίου 2022 παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 4 έως 10 Απριλίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε εννέα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Αύξηση στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρουσιάζεται σε μία περιοχή και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-86%), στο Ηράκλειο (-71%), στη Θεσσαλονίκη (-41%), στην Κέρκυρα (-34%) και στη Λάρισα (-33%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στο Βόλο (-23%), στα Ιωάννινα (-29%), στην Ξάνθη(-30%) και στην Αλεξανδρούπολη (-30%).

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε μόνο στην Πάτρα (+58%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στον Άγιο Νικόλαο (+6%).

limata

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρχισε η διανομή των λογοτεχνικών βιβλίων στα δημοτικά σχολεία – 19 ψηφιακά βιβλία στην ψηφιακή βιβλιοθήκη
Παρέχεται η δυνατότητα σε μαθητές να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά λογοτεχνικά βιβλία μέσα στην τάξη, ενισχύοντας τη μαθησιακή εμπειρία και την πρόσβαση σε ποιοτικό λογοτεχνικό υλικό
Σχολικά βιβλία
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης Τούρκου που διώκεται για δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη
Ο 41χρονος είναι μέλος του φιλοκουρδικού κόμματος DEM και συμμετείχε πέρσι τον Μάρτιο σε μία μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Αίθουσα δικαστηρίου