Ελλάδα

Κορονοϊός – Ματίνα Παγώνη: Ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση – Γεμάτες στο 99% οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε η κ. Παγώνη η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Στην Αττική τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα καθώς όπως ανέφερε η κάλυψη των ΜΕΘ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ανέρχεται στο 88%.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έως 30 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο τη Μεγάλη Πέμπτη - Τοπικές βροχές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα
Αύριο η πιο ζεστή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας - Μελαγχολικός ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή, με βροχές θα ψήσουν τον Οβελία στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά
Βροχή