Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου
Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (02.11.2021) τα σκληρά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, οι οποίοι από το ερχόμενο Σάββατο (06.11.2021) θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν… σχεδόν παντού μόνο με rapid ή μοριακό τεστ

“Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα ως προληπτικά. Είναι απαραίτητα. Αφού έχουμε την πολυτέλεια της πρόληψης, καλό είναι να την εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να δεχόμαστε τους εντατικότερους ελέγχους γιατί και αυτό είναι ένα μέτρο πίεσης… Δεν πρέπει η… μαύρη Τρίτη να γίνει μαύρος Νοέμβριος ή μαύρος χειμώνας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφωνίες γιατί δεν εφαρμόζεται το μέτρο (σ.σ. των rapid ή μοριακών test) σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Καλό είναι να κοιτάζει ο καθένας τα του οίκου του”, είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Κουράσης, τόνισε ότι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα είναι εξοντωτικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις