Ελλάδα

Κορονοϊός: Προσοχή σε κινητά, tablet και laptop – Πως τα καθαρίζουμε σωστά

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τις καθημερινές μας συνήθειες. Μπορεί να χρησιμοποιούμε συνεχώς το κινητό μας τηλέφωνο και να θεωρούμε ότι είναι ασφαλής η χρήση του, θα πρέπει όμως να έχουμε πάντα κατά νου ότι είναι εκτεθειμένο και αυτό στον… κορονοϊό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τα κινητά τηλέφωνα, όπως και κάθε άλλου είδους συσκευές, εξαιτίας του κορονοϊού θα πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά, ώστε να μην είναι εύκολη η μετάδοση του ιού. Η έξαρση των κρουσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν προβληματίσει τους ειδικούς, και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις συσκευές καθημερινής χρήσης. Τις συγκεκριμένες συσκευές, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, καλό είναι να μην τις δίνουμε σε άλλους.

Συγκεκριμένα χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και έξυπνα κινητά τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές δίνει με ανακοίνωσή της γνωστή εταιρία κινητών τηλεφώνων.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει συγκεκριμένη έρευνα, η πλειοψηφία των καταναλωτών αγγίζει το κινητό του τηλέφωνο 2.617 φορές τη μέρα, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες εκείνες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

Δείτε κι αυτό: 5 τρόποι για την σωστή απολύμανση του σπιτιού.

Για την οθόνη των έξυπνων συσκευών, όπως αναφέρεται, καλό είναι να ακολουθούμε τις εξής συμβουλές:

* Αξίζει να καθαρίζουμε συχνά όλες τις “έξυπνες συσκευές” μας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ρολογιών (smart watches) ακόμα και ακουστικών, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.

* Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό

* Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.

* Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε και να τις κρατάμε καθημερινά καθαρές:

* O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.

* Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.

* Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.

Δείτε κι αυτό: Πώς ένας ασθενής μολύνει τον διπλανό του. Δείτε ποικίλους τρόπους κατά τους οποίους μπορεί κάποιος να κολλήσει τον διπλανό του.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα,  ειδικοί, καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας και να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες. Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (λάπτοπ, κινητά) ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα