Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 13 ημέρες – 30% αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 13 ημέρες – 30% αυξήθηκαν οι νοσηλείες
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα κρούσματα του κορονοϊού, καθώς καταγράφετει αύξηση της τάξης του 30% των νοσηλευόμενων ασθενών μέσα σε 13 ημέρες.

Αναλυτικότερα, από στατιστικά στοιχεία των ίδιων των νοσοκομείων προκύπτει αύξηση των ασθενών με Covid-19 που επισκέπτονται τα επείγοντα, αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών σε απλές κλίνες, αλλά και αύξηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς, επιβεβαιώνοντας τις τάσεις που καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες και ο ΕΟΔΥ.

Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν άτομα γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους εαν προσβληθούν από Covid-19. Στα νοσοκομεία υπάρχουν επίσης νοσηλευόμενοι βαριά ασθενείς που μπορεί να προσβληθούν από Covid-19 και να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή τους.

Επικίνδυνη η χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους συνοδούς και τους επισκέπτες

Η χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους συνοδούς και τους επισκέπτες είναι επικίνδυνη, σημειώνει ακόμη ο κ. Γιαννάκος.

Οι συνοδοί των ασθενών μπαινοβγαίνουν, όπως λέει, στα νοσοκομεία χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Επίσης, πολλοί από τους ασθενείς στα επείγοντα που περιμένουν να εξετασθούν βγάζουν τις μάσκες παρά τις εκκλήσεις του προσωπικού.

Είναι κρίμα να χάνονται ασθενείς από Covid-19, υπογραμμίζει.

Η κατάσταση με τις κλίνες Covid στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της χώρας σήμερα διατίθενται 2.009 απλές κλίνες για ασθενείς με Covid-19 και είναι καλυμμένες οι 505. Επιβεβαιωμένοι με Covid-19 νοσηλεύονται 452 ασθενείς. Στις 3/7/2024 υπήρχαν διαθέσιμες 2.040 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid-19 με καλυμμένες τις 389 κλίνες εκ των οποίων 340 ασθενείς ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Μέσα σε 13 ημέρες καταγράφηκε, όπως προαναφέρθηκε, αύξηση των νοσηλευομένων επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19 κατά σχεδόν 30%.

Στις κλίνες ΜΕΘ, η κατάσταση είναι καλύτερη. Σήμερα διατίθενται 19 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 και καλυμμένες είναι οι 8 κλίνες.

Πηγή: Iatropedia.gr 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις