Ελλάδα

Κορονοϊός: Ρεκόρ νεκρών και διασωληνωμένων – 2581 νέα κρούσματα

87812 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα. 1419 νεκροί από την αρχή της πανδημίας. 519 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μπορεί τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός να έπεσαν σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου καθώς ανιχνεύτηκαν 2581 νέα όμως αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Συγκεκριμένα οι νεκροί από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός στην υγεία είναι 72 σε ένα 24ωρο ενώ 519 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 2581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87812, εκ των οποίων το 53.5% άνδρες.

4766 (5.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22295 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

519 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 156 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 72 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1419 θανάτους συνολικά στη χώρα. 573 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τις επόμενες ημέρες - Τα τελευταία δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο
Ανάλογα με την επιβατική κίνηση υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά
Το μετρό της Αθήνας