Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας δίνονται μεγάλες μάχες με αντίπαλο τον κορονοϊό από γιατρούς και νοσηλευτές που κάνουν τα πάντα για να σώσουν ζωές.
Η αναισθησιολόγος Χρύσα Πουρτζιτάκη βλέπει τα σημάδια στο πρόσωπό της από την μάσκα που φοράει όλη ημέρα να έχουν γίνει βαθιές ουλές που χαρακώνουν το δέρμα της, αλλά μια εικόνα που αντικρίζει καθημερινά την κάνουν να αντέχει κάθε σωματικό πόνο και κάθε υβριστικό μήνυμα που δέχεται από τους αρνητές του κορονοϊού.
Καθημερινά πασχίζει η 40χρονη γιατρός του ΑΧΕΠΑ να κάνει πράξη την τελευταία κουβέντα των διασωληνωμένων ασθενών του κορονοϊό, αλλά όσο και να μάχεται, ο αγώνας με τον κορονοϊό είναι πολλές φορές άνισος.
Τα όσα περιγράφει αυτά που βιώνει στη ΜΕΘ συγκλονίζουν. Τι είναι αυτό που μένει στη μνήμη της. «Η εικόνα των αρρώστων λίγο πριν τους κοιμήσουμε και τους διασωληνώσουμε. Ο φόβος στα μάτια τους ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία στιγμή που μιλάνε με ανθρώπους. Η τελευταία τους κουβέντα ήταν ”κάντε με καλά”. Υπάρχουν ασθενείς που έφυγαν και μας συγκλόνισαν. Ήταν σαν έχουμε αρρωστήσει εμείς οι ίδιοι γιατί τους χάσαμε πολύ γρήγορα και νέους».
Μια ανάρτηση της Χρύσας Πουρζιτάκης, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες για την επικινδυνότητα της νόσου, προκάλεσε την αντίδραση των αρνητών του κορoνοϊού που της έστειλαν ακόμα και υβριστικά μηνύματα λέγοντάς της ακόμα και πως είναι ηθοποιός.
Με 48 άτομα να νοσούν από κορoνοϊό διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, η 40χρονη γιατρός και οι συνάδελφοί της διακινδυνεύον καθημερινά τη ζωή τους και αναμετρώνται με τους ίδιους τους εαυτούς.
Τα χέρια όλων σκασμένα από τα γάντια και τα αντισηπτικά, τα πρόσωπα τους πρησμένα και κόκκινα από την πολύωρη χρήση της μάσκας, αλλά η πιο δύσκολη στιγμή της ημέρας είναι η απώλεια ενός ασθενούς. Και όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν την κούραση της ημέρας στο σπίτι, πώς να κρυφτείς από τα παιδιά…