Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

Κορωπί: 22 ζευγάρια εξαπατήθηκαν από το κέντρο εκδηλώσεων – «Παραμονή του γάμου το κτήμα ήταν σφραγισμένο»

Κορωπί: 22 ζευγάρια εξαπατήθηκαν από το κέντρο εκδηλώσεων – «Παραμονή του γάμου το κτήμα ήταν σφραγισμένο»

Τους έταζαν γάμο σε σφραγισμένο κτήμα στο Κορωπί, έπαιρναν όλα τα λεφτά προκαταβολικά από τα ανυποψίαστα ζευγάρια, αλλά το μυστήριο δεν γινόταν ποτέ.

Το γνωστό κέντρο εκδηλώσεων στην περιοχή του Κορωπίου, το οποίο σύμφωνα με την μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος της ιδιοκτήτριας, δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, έταζε διεξαγωγή γάμου σε μελλόνυμφους, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ.

«Πρόκειται για μια τεράστια απάτη, ήμουν ο πρώτος που την πάτησε από αυτή την κυρία. Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που έχω κάνει μπάτσελορ πήρα κοστούμι, η γυναίκα μου πήρε νυφικό έκλεισε μακιγιάζ, κομμωτήριο, φωτογράφους, τα πάντα και την παραμονή του γάμου το κτήμα ήταν σφραγισμένο», λέει στο newsit.gr ο άνθρωπος που εξαπατήθηκε από την ιδιοκτήτρια του κέντρου εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν είναι ο μόνος που πλήρωσε και εξόφλησε για να κάνει το γάμο του στο συγκεκριμένο κτήμα, αλλά υπάρχουν 22 ζευγάρια που έπεσαν σε αυτή την απάτη.

«Αντί να ήμουν στην εκκλησία, ήμουν στο τμήμα»

«Είχα καλεσμένους από το εξωτερικό, είχα κλείσει ξενοδοχεία για τη διαμονή τους και δυστυχώς δεν πρόλαβα να τους ενημερώσω όλους εγκαίρως να μην έρθουν γιατί αντιλήφθηκα ότι το κτήμα ήταν κλειστό ουσιαστικά κάποιες ώρες πριν το γάμο», περιγράφει στο newsit.gr ο ίδιος, εξηγώντας ότι εκτός από τα χρήματα που έχασαν, καταστράφηκε και η ομορφότερη μέρα της ζωής τους γιατί θα έκαναν εκείνη την ημέρα και το μυστήριο της βάφτισης του παιδιού τους.

«Το εκκλησάκι που θα παντρευόμασταν ήταν και αυτό μέσα στο κτήμα και εκτός από το γάμο θα βαφτίζαμε και το παιδί μας εκείνη την ημέρα. Φυσικά και ακυρώθηκαν τα πάντα λίγες ώρες πριν το γάμο. Εμείς αντί να χαιρόμασταν εκείνες τις στιγμές, παίρναμε τηλέφωνα για να ακυρώσουμε τις διαδικασίες και ενημερώναμε τους καλεσμένους έναν έναν να μην έρθουν, αλλά και πάλι δεν τους προλάβαμε όλους, γιατί ορισμένοι ήδη πετούσαν από το εξωτερικό. Η γυναίκα μου  ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση περάσαμε πολύ δύσκολα και ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που έγινε», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Της έκανα μήνυση, δηλαδή την ώρα που ήταν να παντρευτώ εγώ, αντί να είμαι στην εκκλησία, ήμουν στο τμήμα για τη μήνυση. Εγώ ήμουν ο πρώτος που την πάτησε από αυτή την κυρία, δεν έχουμε πάρει τα χρήματά μας πίσω και η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια αυτής της επιχείρησης συνεχίζει πλέον την επαγγελματική της δράση αλλού ανενόχλητα», καταλήγει λέγοντας ο ίδιος.

 

«Ζήτησε 2.000 ευρώ προκαταβολή»

Το newsit.gr επικοινώνησε και με ακόμη ένα ζευγάρι που σύμφωνα με τους ίδιους εξαπατήθηκαν και αυτοί από το συγκεκριμένο κέντρο εκδηλώσεων στο Κορωπί, μόνο που αυτοί στάθηκαν λίγο πιο τυχεροί, καθώς κατάλαβαν την απάτης νωρίτερα κι έτσι έκαναν τον γάμο τους αλλού.

«Διαλέξαμε το κτήμα που μας άρεσε, μιλήσαμε, κάναμε το πρώτο ραντεβού. Η ιδιοκτήτρια ήταν πολύ πιεστική από την πρώτη ημέρα που πήγαμε, ήθελε να κλείσουμε τον γάμο και τη δεξίωση και αν το κλείναμε εκείνη τη στιγμή, θα μας έκανε έκπτωση δέκα τις εκατό. Εμείς της απαντήσαμε ότι θα το σκεφτούμε. Μετά από τέσσερις ημέρες μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λήγει η προσφορά και είναι κρίμα να τη χάσουμε. Όντως πήγαμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο και μας ζήτησε προκαταβολή 2.000 ευρώ. Εγώ είχα μαζί μου 500 ευρώ και της είπα να υπογράψουμε το συμβόλαιο τώρα για να κλείσουμε την ημερομηνία και θα της πήγαινα στη συνέχεια τα υπόλοιπα της προκαταβολής, αλλά εκείνη δεν το δέχτηκε.

Στο επόμενο ραντεβού της πήγαμε τα χρήματα και κάναμε και γευστική δοκιμή και φύγαμε», λέει στο newsit.gr, σημειώνοντας ότι ο χώρος ήταν πανέμορφος, είχε εκκλησάκι για το μυστήριο, πισίνα και μια βίλα, όπου θα φιλοξενούσε τους νεόνυμφους το πρώτο βράδυ εκεί.

«Μετά από δέκα μέρες μας τηλεφώνησε η ιδιοκτήτρια να μας υπενθυμίσει ότι πλησιάζει η πρώτη καταβολή σε λίγες μέρες και ήθελε άλλες 2.000 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία να τρέχει. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακούσει κάτι αρνητικό για το κτήμα αυτό  και την είχα εξοφλήσει εννιά μήνες νωρίτερα από το γάμο. Αυτό το ζήτησε η ίδια να γίνει έτσι, γιατί διαφορετικά θα χάναμε την έκπτωση. Εγώ εκείνο το διάστημα δούλευα κάπου μακριά και επειδή δεν μπορούσα να πάω από εκεί, της ζήτησα αριθμό λογαριασμού τραπέζης και αυτή μου έδωσε τράπεζες του εξωτερικού.

Εγώ δεν ήθελα να τα βάλω σε τέτοια τράπεζα και της είπα ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε τράπεζα του εξωτερικού, ζητώντας της αριθμό λογαριασμού ελληνικής τράπεζας. Τότε μου έδωσε έναν αριθμό λογαριασμού ενός συνεργάτη της και του καταθέσαμε 4.800 ευρώ και εξοφλήσαμε το ποσό όλο», αναφέρει ο ίδιος στο newsit.gr και συνεχίζει περιγράφοντας όλα όσα έγιναν.

Το ατύχημα που «πρόδωσε» την απάτη

«Κόντευε ο καιρός για το γάμο και μας καλεί η ιδιοκτήτρια να κάνουμε μια τελευταία γευστική δοκιμή, μία μέρα όπου στο κτήμα είχε γάμο άλλου ζευγαριού. Στις οκτώ Ιουνίου γίνεται ένα ατύχημα στο κτήμα της, σηκώνεται ένας αέρας πέφτει ένα φουσκωτό και τραυματίζονται τρία πεντάχρονα παιδιά. Οι γονείς φώναξαν την αστυνομία και από εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία άδεια  για την επιχείρηση της και λειτουργούσε παράνομα. Είχαν σημειωθεί πολλές συλλήψεις κατά το παρελθόν και ο Δήμος είχε κλείσει πολλές φορές το κτήμα. Η ιδιοκτήτρια όμως έσκιζε τα χαρτιά και το άνοιγε πάλι. Περνούσε αυτόφωρο και την άλλη μέρα που έβγαινε, άνοιγε το κτήμα και έκανε γάμους, αλλά από την ημέρα που έγινε το ατύχημα, δεν το λειτούργησε ξανά», τονίζει και προσθέτει πως έμαθε εντελώς τυχαία ότι το κτήμα ήταν κλειστό.

«Εμείς το μάθαμε  τυχαία από την κοπέλα που θα έκανε τον ανθοστολισμό ότι το κτήμα είναι σφραγισμένο. Κάλεσα την ιδιοκτήτρια, δεν το σήκωσε. Μετά από τριάντα κλήσεις, τη βρήκα και μου είπε ότι μπορεί το κτήμα να είναι κλειστό αλλά ο γάμος θα γίνει κανονικά, αλλά και πως αν δεν γίνει, θα μας στείλει αλλού.

Ζήτησα τα χρήματά μου πίσω και μου είπε ότι θα μου τα δώσει σε δόσεις, να κάνω υπομονή. Φυσικά, και δεν μου έδωσε ποτέ τίποτα. Της έχω κάνει μήνυση, βρέθηκαν άλλα 22 ζευγάρια που την πάτησαν και αυτοί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις