Ελλάδα

Κουκάκι: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών για τα επεισόδια

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη την αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής ζητώντας τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των 20 συλληφθέντων στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει την επίμαχη αναφορά για τα σοβαρά επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών στο Κουκάκι στην κατάληψη, αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Click4more: Κουκάκι – Απίστευτες εικόνες στην “πολιορκία” της Ματρόζου! video, pics

Αντίθετη άποψη διατύπωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας τη δυσφορία της για το γεγονός ότι “τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε συντονισμένα τόσο από υπουργούς της κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών”.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
H 13χρονη κι ο 15χρονος φίλος της είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, για να σφραγίσουν με υπογραφές το φρικτό τους σχέδιο
Σύμη