Ελλάδα

Κρέτσος: Εντός του 2017 η αδειοδότηση των καναλιών

«Θα είναι προς το συμφέρον όλων, κράτους, επιχειρηματιών και πολιτών, να περάσουμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Ο Λευτέρης Κρέτσος χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προστατεύει το μιντιακό τοποίο από τη δημιουργία τραστ, ενώ σημειώνει ότι η αδειοδότηση των καναλιών είναι ένα πρώτο βήμα για την προστασία των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ μαζί με το μητρώο των online media που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες και το μητρώο περιφερειακού Τύπου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.

Αναφέρει ακόμη ότι η Πλατφόρμα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ σε περίπου οκτώ μήνες εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το barcode για τον έντυπο Τύπο προκειμένου να καταγράφονται με ακρίβεια οι κυκλοφορίες των εφημερίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως