Ελλάδα

Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 33χρονη τουρίστρια που έπεσε από μεγάλο ύψος στη Μονή Πρέβελης

Η άτυχη γυναίκα είχε χάσει το μωρό που κυοφορούσε από την πτώση

Την απόφαση να προχωρήσουν στην δωρεά οργάνων πήρε η οικογένεια της 33χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας, η οποία είχε τραυματιστεί στην Πρέβελη στην Κρήτη, πέφτοντας σε χαράδρα, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Η άτυχη τουρίστρια που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων στην Κρήτη, από τις 23 Δεκεμβρίου οπότε και συνέβη το ατύχημα, είναι εγκεφαλικά νεκρή και οι δικοί της άνθρωποι πήραν τη γενναία απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι χειρουργικές ομάδες που έχουν έρθει στο νησί για τη λήψη των οργάνων είναι από το Λαϊκό και το Ωνάσειο Νοσοκομείο.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία είχε χάσει το μωρό που κυοφορούσε από την πτώση, πάλεψε σκληρά, όμως τα βαριά χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα επέφεραν το μοιραίο.

Η 33χρονη βρέθηκε στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα (23.12.2024) μαζί με τον σύντροφό της, όταν γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος, σε δύσβατο σημείο.

Ο σύντροφός της κάλεσε σε βοήθεια στις 2:00 περίπου το μεσημέρι και ξεκίνησε μια πολύωρη επιχείρηση διάσωσης. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αγίας Φωτεινής, Σπηλίου, Ανωγείων, της ορειβατικής ομάδας της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. και της ομάδας Σ.μη.Ε.Α. Ηρακλείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Κερατέα: Ήχησε το 112 για εκκένωση της Παλιοκαμάριζας προς Λαύριο – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Η φωτιά έχει αποκοπεί σε δυο μέτωπα και επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στην Κερατέα: Ήχησε το 112 για εκκένωση της Παλιοκαμάριζας προς Λαύριο – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
Ένταση στον Ιανό, σε εκδήλωση για τα Τέμπη: «Έξω οι αλήτες» από τον Καραμπελιά, πέταξαν τρικάκια εναντίον του
Η εκδήλωση είχε ως θέμα «την πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών» και ξεκίνησε με ομιλία του Γιώργου Καραμπελιά, εναντίον του οποίου ακούστηκαν συνθήματα
Συνθήματα έξω από τον Ιανό
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες